27 d'abril de 2024

L'Aplec de Manlleu estrenarà una sardana pel 75è aniversari

Anna Costal presenta disc i llibre sobre Pep Ventura dijous a la Llibreria Contijoch

elter.net 22 de maig de 2018 a les 09:52
L'Aplec de l'any passat també va comptar amb la participació d'alumnes manlleuencs | C.Navarro GFM

Aquesta setmana serà especial pels sardanistes manlleuencs. L’Aplec de la Sardana, que se celebra dissabte, arriba als 75 anys i, per aquest motiu, incorporarà algunes novetats especials. La primera, i en forma de prèvia, es viurà dijous amb la presentació de la musicòloga Anna Costal del llibre “Això no és una biografia de Pep Ventura” i del disc “Pep Ventura. La música romàntica a Figueres” a la Llibreria Contijoch.

Curiosament, la mare de Pep Ventura, el gran renovador de la sardana, era filla de Manlleu. Aquesta presentació serà el compte enrere per l’inici de l’Aplec, el dissabte, que porta el segell de l’Agrupació Sardanista de Manlleu.

Estrena de sardana
Un any més, la part musical anirà a càrrec de les cobles Mediterrània i Jovenívola de Sabadell, que ompliran la Plaça Fra Bernadí de dansaires. Les dues formacions oferiran un ampli repertori de sardanes de compositors catalans de renom com Joaquim Serra, Vicenç Bou, Jordi Paulí, Carles Santiago, Lluís Alcalà o Enric Ortí, entre d’altres. De les 17 sardanes que s’interpretaran una serà conjunta per les dues cobles: la “Bandera d’aplec” de Ricard Viladesau, amb motiu del centenari del seu naixement.

Una de les grans novetats, però, serà l’estrena d’una sardana. L’Agrupació ha fet l’encàrrec al polifacètic i renovador compositor castelloní, que actualment resideix als Estats Units, Marc Timón.

A més, s’espera la presència dels alumnes de la 8a campanya de la sardana a l’escola, en què més de 500 alumnes de 3r i 4t de primària dels centres educatius de Manlleu coneixen la sardana. Com que aquest 2018 se celebren els 100 anys del naixement i els 25 de la mort de Jaume Pons, ballaran la sardana “Petits Ocellets”.

Premiats
Aquest any precisament l’Aplec ha estat reconegut amb el Premi a la Continuïtat pels Premis Capital de la Sardana, un premi que es recollirà a la tardor a Montblanc, Capital de la Sardana 2018.

En el transcurs de l’aplec hi haurà un servei de bar així com una botifarrada popular i activitats infantils.

La presentació de dijous a la Llibreria Contijoch | elter.net

Etiquetes:
Cultura