26 d'abril de 2024

La Societat Catalana de Farmàcia Clínica premia un estudi fet a Manlleu

El projecte redueix la medicació en malalts crònics

elter.net 23 de maig de 2018 a les 09:20
L'estudi s'ha dut a terme a l'Hospital Sant Jaume | CHV

La Ruta de l’Excel·lència de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica ha premiat aquest any cinc serveis de farmàcia hospitalària de Catalunya i l’Aragó. Un d’ells és per una pràctica aplicada a la Unitat de Convalescència de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu, fruit d’un estudi de farmacèutics i geriatres del Consorci Hospitalari de Vic (CHV).

El guardó valora que han millorat la teràpia dels pacients amb multimorbilitat gràcies al Model de Prescripció Centrada en la Persona. L’experiència va consistir, primer, en entrevistes clíniques entre personal farmacèutic de l’hospital i el pacient –o cuidadors-. Després, entre el geriatra i el farmacèutic per revisar i adequar els medicaments.

A Manlleu es van analitzar 120 persones i els resultats van ser significatius. Es van aplicar més de 600 intervencions de modificació, substitució o interrupció de la medicació -amb una mitjana de cinc intervencions per pacient-; i es va aconseguir disminuir significativament la mitjana de medicaments de cadascun –passant de 10 a 8. Els professionals asseguren que “es va adaptar millor a les seves capacitats i es va augmentar la seguretat de la farmacoteràpia”.

Explicació del model
Ara els professionals implicats del serveis territorials de Farmàcia i Geriatria explicaran el model de Prescripció Centrada en la Persona estudiat a Manlleu en una jornada el proper 30 de maig a l’Hospital Universitari de Vic.

El premi que ha rebut el centre manlleuenc el situa dins la Ruta de l’Excel·lència: un recorregut amb parada als cinc hospitals per conèixer els projectes guardonats. Cada hospital organitza una jornada científica -amb una part teòrica i una de pràctica- per poder mostrar l’activitat amb tota la seva dimensió de forma real i presentar els resultats obtinguts.

La jornada per explicar els resultats serà al 30 de maig | elter.net

La jornada per explicar els resultats serà al 30 de maig | elter.net

Etiquetes:
Societat