25 d'abril de 2024

«Històries de vida» a la Residència Aura

Alumnes del cicle formatiu de Dependència de l'Antoni Pous entrevisten residents del centre

elter.net 23 de maig de 2018 a les 11:04
Usuaris de la Residència Aura van compartir experiències amb els alumnes | CHV

Conèixer les vivències i inquietuds de la gent gran amb entrevistes als residents del centre. Aquest ha estat el “leit motiv” del projecte “Història de Vida”, una iniciativa de la Residència Aura i el cicle formatiu d’Atenció a les Persones en Situació de Dependència de l’Institut Antoni Pous i Argila. Divendres passat se’n va celebrar la cloenda.

La iniciativa vol facilitar la relació individual amb els usuaris perquè els futurs professionals coneguin detalls de la seva vida, quins aspectes valoren més en el seu dia a dia i les seves preferències i projecte en aquesta etapa del cicle vital en què es troben. Alhora, l’activitat permet a la Residència Aura avançar en la implantació progressiva del model d’Atenció Integral i Centrada en la Persona (AICP).

En l’acte de cloenda, els alumnes van ajudar a portar els residents a la sala d’actes de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu, on els van obsequiar amb detalls diversos com pòsters, llibrets o vídeos que recullen moments de cada trobada interpersonal.

Origamis
En el mateix acte, la Fundació Mútua General de Catalunya va presentar als assistents la seva campanya solidària d’origamis, uns ocells de papiroflèxia d’origen oriental, en què també hi ha participat l’Institut Antoni Pous. L’Hospital va rebre un diploma com a centre col·laborador i es va cedir una caixa plena d’origamis per repartir-los entre els usuaris i decorar espais de la Residència.

Etiquetes:
Societat