24 d'abril de 2024

Manlleu es compromet a mantenir les ràtios de P3 per sota dels 25 alumnes

L'equip de govern assegura que el curs que ve se situaran en 23 per aula

Enric Gil 23 de maig de 2018 a les 12:35
El ple ordinari de maig va ser dels més curts del mandat i no va arribar a les dues hores | E.Gil

“A Manlleu no es tanquen aules de P3, aquest any fins i tot n’hem estrenat una de nova”. La regidora d’Educació, Marta Alsina, va treure pit ahir pel fet que les ràtios a la ciutat són “excepcionalment” inferiors respecte la resta del país. Aquest curs han estat de 22 alumnes per aula i, a partir del setembre que ve, en seran 23 “davant la demanda de la preinscripció”.

Ho va posar de manifest en la moció que es va aprovar a proposta d’ICV, i defensada pel representant de CCOO a Osona, Joan Gallego, sobre la millora de les ràtios a l’educació. Gallego va demanar “treballar perquè [la ràtio] encara es redueixi més i se situï, gradualment, en un màxim de 20 alumnes en l’educació infantil i primària, 25 en secundària obligatòria i 30 en la postobligatòria”.

Els grups, a més, van secundar les paraules de Dolors Collell (MÉS) que va demanar “no usar l’escola com a arma política”, en una clara referència a les acusacions d’adoctrinament de què ha estat objecte el col·lectiu per part d’alguns partits de l’estat.

Sanció a empreses
El ple ordinari de maig va estar marcat sobretot per les mocions i va ser dels més lleugers que es recorden del mandat. L’altra que es va aprovar, a proposta de la CUP Manlleu, va ser la de sancionar les empreses de subministraments bàsics que realitzin talls indeguts. Albert Generó va demanar a l’Ajuntament que faci efectiva “la capacitat real que té per multar” les empreses. Toni Poyato (PSC) i Miquel Sánchez (ICV) van afegir-hi, a més, que s’estudiï si les sancions poden ser retroactives i es poden abordar així els casos que no estiguin prescrits.

L’equip de govern va recollir el guant i també va votar-hi a favor, tot i que l’alcalde Àlex Garrido (ERC) va reivindicar que “actualment ja hi ha un control rigorós i constant” i va explicar que “l’any passat només hi van haver tres casos” i “es van resoldre”.

Escola de Música
El ple també va aprovar aportar uns 105.000 euros anuals per a l’Escola de Música. Es va prendre la decisió perquè la Generalitat subvenciona aquests equipaments per règim competitiu i la seva aportació pot canviar cada any. “D’aquesta manera l’Escola pot tenir estabilitat i l’esforç econòmic no ha de recaure sobre les famílies”, va defensar Garrido.

Polígon
Un altre dels punts que va suscitar cert debat va ser l’aprovació d’una modificació puntual del sector del Mas, per canviar la zona d’inundabilitat, perquè se situés al costat de l’urbanització, arran del suggeriment d’un propietari. Sobretot es va tornar a fer palesa la distància que separa ERC i la CUP. Eudald Rifà (CUP) va lamentar “la destrucció del sòl agrícola” i va recriminar que “es vulgui executar el POUM abans que s’aprovi” “en benefici d’interessos privats”. “Quina és realment la demanda real de sòl industrial?”, va qüestionar.

Garrido (ERC) va negar que “s’hipotequi” el POUM i va defensar que “si es porta a terme és perquè hi ha necessitat”: “Hi ha empreses que necessiten créixer i ja ens han dit que, si no tenen sòl industrial, marxaran”. Benjamí Nieto (PDeCAT) va retreure a Rifà que “se centri en debats efímers” i que “vulgui empobrir i no desenvolupar la ciutat”.

Teatre Centre
En el ple també es va anunciar que ja s’ha començat a treballar com serà la gestió del Teatre Centre. L’alcalde n’ha delegat la funció a Dolors Collell (MÉS), que ho coordina amb l’assessorament tècnic extern de l’empresa Eurocat. Collell va apuntar que aviat s’entrarà en la fase del debat polític.

Estelada
En l’apartat de precs i preguntes, Laura Generó (CUP) va demanar que es torni a penjar l’estelada al balcó de l’Ajuntament. Una decisió que està en mans de l’equip de govern i que Enric Vilaregut (ERC) va avançar que “en principi no hi ha d’haver cap impediment”.

Torrent de la Borina
També la mateixa Generó i Marta Moreta (PSC) van demanar explicacions per la tala de pollancres al Torrent de la Borina, sobretot perquè s’ha fet durant la primavera quan els ocells hi nien. Vilaregut es va disculpar perquè “no vam pensar en els nius”, però va justificar-ho arran de la caiguda de diversos arbres les últimes setmanes: “Hi havia un risc evident per a les persones i encara més per la pluja que cau cada dia”, va afegir.

Etiquetes:
Política Municipal