25 d'abril de 2024

Manlleu, capital del teatre infantil i juvenil

Joves de Girona, Granollers, Vic i locals ompliran la ciutat de teatre aquest dissabte en el ManlleuActua

elter.net 31 de maig de 2018 a les 13:29
Un dels espectacles que es van veure en el ManlleuActua de l'any passat | C.Navarro GFM

Quatre espectacles amb infants i joves de Girona, Granollers, Vic i Manlleu, una lectura dramatitzada, un taller d’escriptura teatral, una mostra de llibres de teatre i un dinar. Són les activitats protagonistes del 2n ManlleuActua – Teatre infantil i juvenil en escena, que es distribuirà aquest dissabte per diversos espais de la ciutat.

Les obres de teatre arrencaran a les 10 del matí al Teatre Casal de Gràcia amb l’espectacle granollerí “Què passaria si…?”, una creació de la Cia. Arsènic a partir de textos de l’escriptor italià Gianni Rodari. A les 4 de la tarda, onze alumnes d’escoles de Manlleu portaran a escena la lectura dramatitzada d’”El llibre de la selva”, de Rudyard Kipling, a l’Auditori Fundació Antiga Caixa Manlleu.

Actors de 7 a 9 anys del grup de formació del Teatre Centre també hi posaran el seu granet de sorra amb l’espectacle “Secrets al Bosc” al Teatre Casal de Gràcia a 2/4 de 8 de la tarda.

Teatre de creació
Un dels objectius del ManlleuActua és que el públic jove pugui assistir a les obres creades i escenificades per artistes de la seva mateixa edat i que puguin compartir a través del teatre els temes que els interessen. En aquest sentit, membres del Centre de Formació Teatral El Galliner de Girona, englobats a la Cia. Joves Plus, presentaran “Emotio” a les 12 del migdia també al Teatre Casal de Gràcia.

També hi presentarà una obra de creació pròpia un grup del Taller Escènic Vic a 2/4 de 7 de la tarda als Jardins de Can Puget. Sota el títol “...Vivim...” té la voluntat de portar teatre a espais oberts i no convencionals.

Taller d’escriptura
El ManlleuActua d’aquest any inclou un taller d’escriptura teatral impartit pel dramaturg i novel·lista Gerard Guix, en què els participants rebran eines i consells per convertir idees en obres de teatre. Guix ha estat el dramaturg de treballs com “Gènesi 3.0” (Premi Fundació Romea de Textos Teatrals al 2006, estrenada al Grec Festival de Barcelona) o de “U, Due, Três i ARCA”, peces que han estat representades a Itàlia, França i Portugal.

El taller està dirigit a joves majors de 14 anys i s’impartirà el mateix dissabte a les 5 de la tarda a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA.

Voluntaris
Aquest any ManlleuActua comptarà per primer cop amb un equip de joves voluntaris que participaran en totes les activitats i en l’organització de l’esdeveniment.

A més, per tots els actors i públic assistent s’oferirà l’Intermezzo, un dinar que tindrà lloc als Jardins de Can Puget dissabte a 2/4 de 2 del migdia amb un preu de 12 euros i 9 euros pels menors de 10 anys. Serà l’única de les activitats que requerirà pagament.

Vincle amb el Premi de Teatre
La jornada ManlleuActua va néixer l’any passat vinculada al Premi BBVA de Teatre, com a espai de trobada per als infants i joves que comparteixen la passió pel teatre en tots els seus vessants: com a creadors, com a intèrprets, com a lectors i/o com a espectadors.

Compta amb la iniciativa de la Fundació Antiga Caixa Manlleu amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu, BBVA CX i la Fundació Antigues Caixes Catalanes.

Programa de l'esdeveniment d'aquest any | ManlleuActua

Etiquetes:
Cultura