25 d'abril de 2024

El ManlleuActua més intens

La segona edició del festival de teatre infantil i juvenil omple diferents espais de la ciutat

elter.net 5 de juny de 2018 a les 10:09
L'espectacle de creació "...Vivim..." als Jardins de Can Puget | Lídia Gelabert

La segona edició del ManlleuActua celebrat dissabte ha esdevingut un recorregut teatral per diversos espais de la ciutat. La mostra de teatre infantil i juvenil ha unit actors, espectadors, autors i voluntaris, en un esdeveniment que té pocs precedents al país. Nens, joves i familiars han compartit una jornada d’art i aprenentatge.

Les funcions van arrencar al Teatre Casal de Gràcia amb la poesia de Gianni Rodari, recreada pels nens i nenes de la Cia. Arsènic de Granollers a l’espectacle “Què passaria si…?”. A continuació, els Joves Plus de El Galliner de Girona van presentar “Emotio. Buscant allò que ens mou”, omplint l’escenari d’alegria, ràbia, tristesa i por adolescent, i interactuant amb els espectadors.

Els dos espectacles van coincidir en la importància dels moviments coreografiats i l’acompanyament d’un instrument musical en escena: el caixó flamenc en el cas de la Cia. Arsènic i un teclat a l’espectacle dels joves gironins.

Espectacles de creació col·lectiva
Tot i haver-se inspirat en textos publicats en algun cas, els espectacles presentats van tenir un fort component de creació. El primer de la tarda, “…Vivim…”, dels joves del taller d’Escènic Vic, va desplegar als Jardins de Can Puget una emotiva reflexió sobre el drama dels refugiats. Descalços damunt la sorra de l’escena, van interpel·lar els espectadors amb un curós treball de moviment i simbolisme.

De nou al Teatre Casal de Gràcia, l’espectacle “Secrets al bosc” va cloure el ManlleuActua. Els nenes i nenes del Teatre Centre de Manlleu van guiar el públic en un viatge màgic per la seva imaginació.

Lloc de trobada i intercanvi
La marató de teatre del ManlleuActua es va completar amb la lectura dramatitzada “El llibre de la selva”, a càrrec d’alumnes de diferents escoles de Manlleu, que a primera hora de la tarda va omplir de públic l’Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu. I amb el taller d’escriptura teatral Paraula/Acció (escriure per actuar) impartit pel dramaturg Gerard Guix a la Biblioteca Municipal, en el qual van participar nou joves.

Els participants al taller d'escriptura teatral | Lídia Gelabert

Lectura dramatitzada d'"El llibre de la selva" | Lídia Gelabert

Etiquetes:
Cultura