25 d'abril de 2024

La història de «Petitet (rumba pa' ti)» i el seu projecte impossible, a l'Ateneu

L'exmúsic gitano promet a la seva mare portar la rumba catalana a l'escenari d'un gran teatre de Barcelona com el Liceu

elter.net 5 de juny de 2018 a les 11:19

Petitet és un exmúsic gitano, fill d’un dels palmeros del mític Peret, i afectat d’una malaltia rara, la miastènia gravis. Ell va prometre a la seva mare moribunda que un dia portaria la rumba catalana a l’escenari d’un gran teatre de Barcelona. La història per aconseguir-ho és el fil conductor del documental “Petitet (Rumba pa’ ti)”, firmat per Carles Bosch, que projecta l’Ateneu de Manlleu aquest dijous a les 9 de la nit i diumenge a les 6 de la tarda, en el marc del Docs Barcelona del mes.


La crònica és pròpia d’una carrera d’obstacles, a vegades dura i sovint divertida, sobre la lluita desigual d’un somiador contra totes les circumstàncies. Resultat d’un any d’aventures i desventures que culmina el dia que en Petitet compleixi la seva promesa en el Gran Teatre del Liceu.


Carles Bosch, un dels directors de “Balseros”, documental que l’any 2003 que va merèixer la nominació als Òscar com a Millor Pel·lícula Documental, encapçala l’equip de la pel·lícula. Un equip que també ha merescut altres guardons com per “Setembres” que va ser finalista a l’IDFA, o a “Bicicleta, cullera, poma”, guanyador del Goya i el Gaudí en categoria documental.

Cartell del documental

Etiquetes:
Cultura