27 d'abril de 2024

Pere Prat i Jordi Baucells presentaran el llibre de Ponç Feliu i Latorre a la Biblioteca

El llibre explica el repte de viatjar amb bicicleta per Catalunya i aconseguir veure un total de 304 espècies d'ocells

elter.net 10 de juny de 2018 a les 16:13
Interior Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA | elter.net

El proper dimarts 12 de juny a les 19:30h, l’exalcalde Pere Prat i Jordi Baucells, president de l’Institut Català d’Ornitologia, presentaran a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA el llibre de Ponç Feliu titulat “Pedals i plomes: 1 any, 304 ocells i 10.0000 km d’aventures i reflexions en bicicleta per Catalunya”.  


El llibre explica l’experiència de l’autor, Ponç Feliu, biòleg, ambientòleg i gerent del Consorci del Ter, de complir un repte important: viatjar amb bicicleta per Catalunya i aconseguir veure com a mínim 200 espècies d’ocells, seguint les bases del “Green Birding”. El viatge va començar el 2013 i seguia dues normes bàsiques: El punt de partida sempre havia de ser casa seva, Girona, i no podia utilitzar mitjans de transport que generessin emissió de CO2 o que consumissin combustibles fòssils. Per aquesta raó l'autor va fer tots els desplaçaments en bicicleta i en aquell moment va deixar constància del seu progrés al seu blog personal.


Alguns anys després aquesta vivència s’ha traslladat al llibre editat per Curbet Edicions, on s’hi poden trobar reflexions sobre qüestions ambientals, lingüístiques, socials, territorials, geogràfiques i polítiques, així com anècdotes i aventures irrepetibles. La xifra assolida per l'autor, 304 espècies d’ocells vistes en un any, ha suposat un rècord europeu en la modalitat ecològica.

Etiquetes:
Cultura