26 d'abril de 2024

Julian Estrada i Ginesa Ortega, protagonistes del Festival Flamenco de Manlleu

La 32a edició del certamen se celebrarà aquest dissabte a l'Espai Rusiñol

elter.net 14 de juny de 2018 a les 11:43
Ginesa serà una de les caps de cartell del festival | ACN

El cordovès Julian Estrada i la catalana Ginesa Ortega seran els cap de cartell del 32è Festival Flamenco de Manlleu que se celebrarà aquest dissabte a l’Espai Rusiñol. Un certamen que començarà a 2/4 de 10 de la nit i que comptarà amb dues veus molt diferents que les uneix la seva connexió amb el públic quan actuen sobre l’escenari.

Estrada, que actualment es troba en un dels millors moments de la seva carrera musical, compta amb un gran palmarès -ha rebut, per exemple, dos Premis Nacionals de Córdoba- i ja hi ha dues “Peñas” que porten el seu nom. El cantaor, de fet, ha estat molt vinculat amb les penyes i ha confiat en elles per divulgar el cante. D’Estrada es diu que enlluerna amb una veu llarga i profunda, que fa aixecar el públic i al mateix temps l’omple de sensibilitat.

Ortega
Pel que fa a Ginesa Ortega també desplegarà un cante realment potent. Nascuda a França, aquesta cantaora catalana d'origen gitano va viure des dels pocs mesos d'edat a Cornellà de Llobregat. Canta amb “rajo” i “jondura” i es lliura apassionadament al flamenc des dels dotze anys. Formada artísticament a Catalunya, en un cante clàssic de base, té una gran versatilitat i s'interessa també pels sons del jazz.

Ortega ha actuat en llocs emblemàtics com el Teatre Lliure al costat de grans artistes com Joan Manel Serrat o la Fura del Baus, entre d’altres.

Acompanyament
A la guitarra, el també cordovès, Manuel Silveria, s’encarregarà d’acompanyar els dos cantaors. Es tracta d’un guitarrista consolidat i que fa meravelles amb les seves mans, amb un toc sec i intens.

La vetllada acabarà amb l’actuació dels quadres de ball de l’escola de la Peña Flamenca de Manlleu. L’acte estarà conduït pel col·laborador de Ràdio Manlleu, Antonio López.

Cartell del 32è Festival Flamenco de Manlleu 2018 | Peña Flamenca de Manlleu

Etiquetes:
Cultura