26 d'abril de 2024

Finalitza la primera edició del projecte Cultura Emprenedora a Manlleu

Els alumnes de l'escola Quatre Vents han creat tres cooperatives i han dedicat els seus beneficis a ACNEFI

elter.net 17 de juny de 2018 a les 15:16
Lliurament de diplomes a l'alumnat de l'escola Quatre Vents | elter.net

Aquesta setmana s’ha fet l’acte de lliurament de diplomes a l’alumnat de 5è de primària de l’escola Quatre Vents que han participat a la primera edició a Manlleu del Projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE).


L’acte va servir de cloenda a aquesta edició i va comptar amb el regidor de Promoció Econòmica, Indústria i Joventut; i amb les tècniques de l’Ajuntament de Manlleu encarregades del projecte. De cara a properes edicions, es pretén anar incrementant el número d’escoles participants. El curs que ve el programa de la Diputació de Barcelona comptarà també amb el centre Pompeu Fabra de Manlleu. 


En aquesta edició cada un dels tres grups-classe de cinquè de l’escola Quatre Vents ha treballat en la creació i desenvolupament d’una cooperativa. El passat 14 de maig els alumnes van fer una venda dels seus productes al mercat setmanal de Manlleu i una part dels beneficis s’ha invertit en una activitat lúdica per a l’escola. Una segona part s’ha destinat a l’Associació Catalana de les Neurofibromatosis (ACNEFI). S’ha decidit donar part dels beneficis a aquesta associació perquè a l’escola hi ha un nen que té aquesta malaltia.


L’objectiu del projecte CuEmE és fomentar la cultura emprenedora dels estudiants i promoure valors com el treball en equip, la solidaritat, la igualtat d’oportunitats, la responsabilitat i l’equitat.    


Durant el curs 2017-2018, 7.000 alumnes de 177 escoles de tot Catalunya han participat en el projecte, creant unes 300 cooperatives. A la comarca d’Osona hi ha participat uns 600 alumnes i s’han presentat un total de 26 projectes.

Alumnes participants a la primera edició a Manlleu del projecte CuEmE | elter.net

Etiquetes:
Cultura