26 d'abril de 2024

Hi ha preocupació pel racisme?

Oxfam Intermon publica un informe amb dades reveladores coincidint amb el Dia del Refugiat, aquest dimecres

E.G. 19 de juny de 2018 a les 12:31
El vaixell "Aquarius" arribant al port de València | ACN

El 80% de persones de l’estat estan preocupades pel creixement del racisme i la xenofòbia, segons una enquesta de l'ONG Oxfam Intermon. L'estudi, però, que es va fer abans que transcendís la situació de l'Aquarius, recull també que fins a un 55% expressa el temor que acollir persones refugiades “pugui promoure l'arribada de terroristes infiltrats”.

Una àmplia majoria sosté que cal canviar la legislació i el sistema d'acollida per evitar morts i que els governs europeus poden fer més per ajudar les persones refugiades. Les dades han transcendit poc abans que se celebri el Dia Mundial dels Refugiats, aquest dimecres.

Manlleu
L’arribada de refugiats no ha tingut cap mena d’impacte en ciutats de l’interior, com Manlleu. Entre altres raons, per la manca d’habitatges preparats per aquestes persones, que es troben majoritàriament en capitals de comarca o a grans ciutats.

A més, l’estat fins ara ha incomplert la ja per si tímida política de quotes europea. L’any 2016 només va acollir un 14% de persones que li pertocaven: 1.359 de 9.323.

Consulta l'informe complet publicat per Oxfam Intermon

Etiquetes:
Societat