27 d'abril de 2024

Manlleu premia els treballs de recerca de David Valldeperes, Maria Colomer i Dídac Maroto

Les seves investigacions aprofundeixen en el bilingüisme, la higiene bucal i l'origen de la llegenda del Serpent

elter.net 19 de juny de 2018 a les 12:33
Els premiats del treball de recerca amb els diplomes | C.Navarro GFM

Els treballs de recerca dels dos alumnes del col·legi La Salle, David Valldeperes i Maria Colomer, i el de l’Institut Antoni Pous i Argila, Dídac Maroto, han estat premiats com els millors del curs 2017/18 de Manlleu. Així ho ha valorat el jurat després de rebre disset documents de cursants de 2n de Batxillerat de l’Antoni Pous i La Salle, a més d’estudiants manlleuencs d’altres centres de la comarca.

En l’acte de lliurament dels premis, divendres passat, el jurat va destacar “la implicació personal dels estudiants”, així com “la llarga deliberació que ha requerit per determinar els guanyadors” i en van destacar “l’alta qualitat”. La regidora d’Educació, Marta Alsina, va agrair l’esforç d’estudiants i tutors i va dedicar unes paraules de felicitació i encoratjament als guanyadors.

Els treballs
En la categoria d’Humanitats i Ciències Socials, va rebre la distinció el treball de David Valldeperes titulat “El bilingüisme. Molt més que parlar dues llengües”. El jurat va valorar-ne “els fonaments teòrics, l’originalitat i el rigor en l'exposició del tema”, a més d’una “selecció acurada i exhaustiva de fonts de recerca complementàries”.

En Ciències Experimentals i Tecnologia, Maria Colomer va rebre el premi per “La higiene bucal dels catalans”. En van subratllar “l’acurada presentació i equilibri en els continguts”. També “la metodologia i el gran interès que mostra l’autora pel tema”.

Per últim, la categoria Ciutat de Manlleu va reconèixer la investigació de Dídac Maroto “El Serpent de Manlleu. L’origen de la llegenda”. En van valorar “l’originalitat”, “la claredat”, “la validació de les diverses hipòtesis plantejades a l'inici del treball” i “la diversitat de fons”.

De cadascun dels treballs guanyadors, se'n guardarà un volum a l’arxiu municipal i un altre a la Biblioteca, a fi que es pugui llegir o consultar obertament. El jurat aquest any ha estat format per Olga Cabezas Santanera, Marc Ordeix Rigo, David Osa Fernández, Laura Pujadas Marco i Albert Santasusagna i Riu.

Per cloure l’acte de divendres, l’orquestra de guitarres de l’Escola Municipal de Música, juntament amb els professors, Miquel Guiteras i Quim Salinas, va oferir un petit concert.

GALERIA D’IMATGES Premis als treballs de recerca de batxillerat de Manlleu 2018. Fotos: C.Navarro GFM

David Valldeperes amb la seva tutora del treball | C.Navarro GFM

Maria Colomer, recollint el diploma de guanyadora | C.Navarro GFM

Dídac Maroto, amb la seva tutora del treball | C.Navarro GFM

El moment musical amb alumnes de l'Escola de Música de Manlleu | C.Navarro GFM

Etiquetes:
Societat