25 d'abril de 2024

Un Festival Flamenc més viu que mai

El públic s'encomana de Ginesa Ortega i de Julián Estrada

Diego M Valle 20 de juny de 2018 a les 11:21
Estrada va ser una de les estrelles de la vetllada | C.Navarro GFM

Cante, guitarra i ball van connectar amb un públic entregat en la 32a edició del Festival Flamenc organitzat per la Penya Flamenca de Manlleu a l'Espai Rusinyol, celebrat dissabte passat. Jesús Ferrer, president de l'entitat, va donar la benvinguda a tots els assistents i entitats que es van acostar d'Hospitalet, Cornellà, Badalona i Manresa donant les gràcies per la seva assistència, i el quadre flamenc "Raices" va obrir la nit estrenant en directe els joves de la penya Marcos Rojano, José Tarrias i Miguel Tarrias respectivament.

La cantaora catalana Ginesa Ortega amb un cant clàssic i trepitjant per primer cop escenari a Manlleu, va delectar amb un ventall de cantes amplis, però va ser en els “Tarantos” quan va vessar el seu art.

Més quadres
Els quadres flamencs “Sinlache” i “Sal i Pañí” també van actuar, consolidats com a part fonamental del festival. Des del 2007 i cada any, ininterrompudament, actuen aportant tot el seu aprenentatge i art.

Tanmateix, la sorpresa per a moltes persones va ser el "Cante de Trilla", un cant poc usual en festivals, amb què Julián Estrada va iniciar la seva actuació. Però no va ser l'única sorpresa. Tota el concert va ser una contínua connexió a través de “solea, malaguenya amb abandolao, alegries, tangos extremenys”, per finalitzar amb una roda de “fandangos” (alguns de ells fora de micro que va fer que el públic s'aixequés emocionat).

Menció especial al guitarrista Manuel Silveria que tant acompanyant a Ginesa Ortega com al seu paisà Julián Estrada va mantenir el públic expectant, atent a cada moviment de les seves mans a través del màstil de la guitarra. Un cop més, no cal anar molt lluny per poder delectar-nos amb l’art del flamenc.

GALERIA D'IMATGES 32è Festival Flamenco de Manlleu, de Constanci Navarro GFM

Etiquetes:
Cultura