24 d'abril de 2024

Manlleu destina la primera partida a l'ampliació del Pavelló d'esports

El ple de juny, marcat pel comiat de la portaveu de MÉS Manlleu, Dolors Collell, que dona pas a Rafa Cuenca

Enric Gil 20 de juny de 2018 a les 11:24
El ple de Manlleu ordinari de juny va ser dels més curts del mandat | E.Gil

El ple de Manlleu va donar llum verda a la primera partida pressupostària que es dedicarà a l’ampliació del Pavelló municipal d’esports que s’ha d’acabar materialitzant en una tercera pista. De moment s’hi destinaran uns 160.000 euros, fruit de l’acord d’ERC i el PDeCAT en els pressupostos i, a partir d’ara, s’haurà de definir a què es destinen.

Des de l’oposició, Benjamí Nieto, portaveu del PDeCAT, es va atribuir el mèrit d’aquesta primera partida i va etzibar als altres grups que “és fàcil vendre fum”. “Recordem que aquests pressupostos es van aprovar amb el nostre vot”, va insistir.

La resta de partits van ser més escèptics i Albert Generó (CUP) va demanar concreció en el projecte, Marta Moreta (PSC) va apuntar que cal un calendari per saber “quan es farà la tercera pista” i Miquel Sánchez (ICV) va exigir que “abans de dedicar diners al Pavelló, es destinin a inversions socials”.

Àlex Garrido (ERC), alcalde, va defensar que “aquest tipus d’inversions també són de caire social” i, davant les peticions de concreció, el regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut, va recordar que la partida aprovada justament és per començar a treballar-hi i concretar-ho.

Teatre Centre
A banda del Pavelló, també es va posar xifra a les butaques del Teatre Centre: 125.000 euros, finançades a través d’un crèdit de la Diptuació. Vilaregut va explicar que l’equip de govern treballa amb la previsió que estiguin col·locades i disponibles “a finals d’any”, “juntament amb la platea, l’entrada i l’escenari” i que ja s’hi podria fer la primera representació.

Dolors Collell
Segurament, però, el moment més destacat de la sessió va ser quan Dolors Collell, la portaveu de MÉS Manlleu, va renunciar a la seva condició de regidora, pas previ a l’estrena del nou càrrec de directora d’Ensenyament de la Catalunya Central. Rafa Cuenca, número 2 del partit, la substituirà.

En el seu comiat, Collell va desplegar un discurs amable, fent un repàs del seu pas anterior per Ensenyament i dels anys al consistori. Va llançar agraïments a votants, partit i regidors i, una vegada més, va insistir en “seguir eixamplant la base social de la República”; “som tossuts”, va dir. Collell va acabar el parlament recordant el referèndum de l’1-O i amb un “visca Manlleu” que el va seguir un aplaudiment de la resta de grups polítics. També li van desitjar sort en la nova etapa.

Dolors Collell va viure l'últim ple abans d'ocupar un nou càrrec a Ensenyament | E.Gil

Etiquetes:
Política Municipal