24 d'abril de 2024

Carles Pérez debuta amb la novel·la «La necessitat d'un mur»

El manlleuenc s'emporta el Premi de Narrativa Vila de L'Ametlla de Mar i Pagès Editors li publicarà el llibre

Enric Gil 21 de juny de 2018 a les 11:22
Carles Pérez és professor de llengua de secundària | elter.net

L’escriptor de Manlleu que actualment resideix a Barcelona, Carles Pérez, s’ha endut el 26è Premi de Narrativa Vila de L’Ametlla de Mar amb la seva opera prima, “La necessitat d’un mur”. Un guardó que inclou un contracte d’edició amb Pagès Editors, que li publicarà el llibre en la col·lecció Lo Marraco. Sortirà a la venda a principis de l’any que ve.

El col·lectiu CalaCultura, que coordina els premis, va fer-ho públic dissabte passat en un acte a la Plaça Joan Miró de la vila del Baix Ebre. En declaracions a Ràdio Manlleu, Pérez ha explicat que ha estat una creació a foc lent: “La idea original del llibre va néixer al 2012 i en vaig fer una primera versió al 2015; després la vaig deixar descansar un temps i hi vaig tornar amb una segona versió al 2017”.

Argument
La novel·la és la història d’una persona de 30 anys que el context li demana un canvi que no necessita. Això li porta una sèrie de conflictes i un xoc amb unes expectatives que no són les seves. “És un llibre sobre la llibertat personal”, apunta el manlleuenc.

Carles Pérez, a més d’escriptor, és professor de llengua d’ESO i Batxillerat. Actualment, també treballa en un desenvolupament web d’una eina per a professors amb fragments de novel·la en català.

Etiquetes:
Cultura