25 d'abril de 2024

L'AMI demana des de Manlleu reunir-se amb Pedro Sánchez

L'entitat recorda a Quim Torra que ha de respectar l'esperit de l'1-O en la seva trobada amb el president espanyol

elter.net 28 de juny de 2018 a les 09:26
El president de l'AMI, al costat de l'alcalde de Manlleu, aquest dimecres al Museu del Ter | G.Aleman ACN

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) demanarà trobar-se amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per exposar-li la "regressió que viu Catalunya" i alhora "explicar-li com es trepitgen els drets fonamentals dels polítics i de la ciutadania". Així ho ha explicat el seu president, Josep Maria Cervera, després de la trobada de la directiva i l'executiva de l'ens d'alcaldes que s'ha celebrat aquest dimecres al Museu del Ter de Manlleu.

L'AMI també s’ha dirigit al president de la Generalitat, Quim Torra, perquè en la seva trobada amb Sánchez "no faci cap renúncia" i "respecti l'esperit de l'1 d'octubre".

Gest
"No hem vist cap canvi de tarannà amb el nou govern", ha justificat el president de l'entitat independentista, tot afegint que hauria estat "un gran gest" i hauria ajudat a "destensar la situació" que el president espanyol hagués demanat "l'alliberament dels presos polítics".

1-O
Una altra de les decisions que ha pres l'associació d'alcaldes és emplaçar el Govern i el Parlament a "donar un caire institucional" al dia 1 d'octubre. "Pensem que com a Ajuntaments hem de reconèixer el que van fer els veïns i les veïnes i solidaritzar-nos amb ells", ha justificat. Segons Cervera, davant de les dificultats de convertir la jornada "en festa local" s’ha de donar "algun tipus de caire institucional" al dia.

Municipals
Davant de la decisió de la Fiscalia de citar com a investigats centenars d'alcaldes de Catalunya pel seu suport a l'1-O, l'AMI ha avançat que oferiran "suport jurídic" a tots aquells batlles que tenen "contenciosos oberts".

Així ho ha assegurat el president Cervera, que ha que explicat que l'objectiu és "allargar el termini" perquè els càrrecs electes "es puguin presentar a les eleccions municipals del 2019 i no hi arribin inhabilitats". "Pensem que a l'Estat li agradaria que arribéssim a les municipals amb bona part de la primera línia d'alcaldes inhabilitats", ha afegit.

El president de l'AMI és Josep Maria Cervera | G.Aleman ACN

La trobada de l'AMI es va desenvolupar a l'Auditori del Museu del Ter aquest dimecres | G.Aleman ACN

Etiquetes:
Política Municipal