26 d'abril de 2024

Lluís Soler inaugura el Grec Festival amb La Perla 29

El manlleuenc participa en "El poema de Guilgamesh" que narra la història d'una epopeia

elter.net 2 de juliol de 2018 a les 13:28
El manlleuenc Lluís Soler amb la resta de l'equip de l'obra | P.Fransesch ACN

La Perla 29, encapçalada pel director Oriol Broggi i amb el manlleuenc Lluís Soler entre el repertori, estrena aquest dilluns i dimecres "El poema de Guilgamesh, rei d'Uruk" al Grec Festival de Barcelona. Un muntatge de gran format, que es podrà veure en tres funcions, i que compta amb les coreografies de Marina Mascarell.


Retrata la clàssica història d'un rei que volia ser Déu, anhela la immortalitat i que amb el temps entén la inutilitat d'aquesta recerca. Es tracta d’una de les ficcions més antigues de la humanitat, que serà l'encarregada d'inaugurar festival barceloní.


En la roda de premsa de presentació de l’obra, Lluís Soler ha destacat que, tot i la simplicitat del muntatge, el resultat és molt positiu. “És un text d'una gran simplicitat i senzillesa i no necessita tot el món tecnològic que tenim a sobre", ha apuntat.


Jeroni Rubió, que s'ha encarregat de la versió del text, ha dit que és una història amb un esperit civilitzador i que parla de déus, però sempre a escala humana. "Tracta els temes dels clàssics com els sentiments, la mort, l'amistat, la por i el sexe".


L’obra és una coproducció del Grec 2018 Festival de Barcelona i La Perla 29, una de les millors companyies del país.

Etiquetes:
Cultura