26 d'abril de 2024

Els municipis de la C-17 pressionen pel desdoblament de la R3

Les expectatives dels Ajuntaments són que l'any que ve comencin les obres

elter.net 10 de juliol de 2018 a les 09:40
La línia de tren R3 és de les poques de l'estat que encara tenen via única, tot i el volum de passatgers | ACN

El desdoblament de la línia de tren R3 ha estat en l'agenda de l'Associació Xarxa C-17 des de la seva creació i de moment continua encallat. Tot i així, els alcaldes creuen convenient seguir pressionant perquè les expectatives, que són altes, "no decebin", i que l'any que ve puguin començar les obres.

El col·lectiu ha celebrat aquest dilluns a Torelló la seva segona assemblea anual i ha comptat amb la presència d’alcaldes i representants d’administracions i empreses que formen part del corredor que uneix el Vallès amb el Pirineu. Amb l'estudi d'impacte ambiental acabat, la Xarxa C-17 veu el desdoblament per fases de la R3 una mica més a prop. De fet, concreten que les obres de desdoblament començarien en el tram que uneix les estacions de Parets fins a la Garriga.

Adif
Durant la reunió d'aquest dilluns també s'ha acordat demanar una trobada amb el ministre de Foment, José Luís Ábalos, i el nou president d'Adif. L'objectiu d'aquesta trobada, segons l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, és continuar reclamant perquè el desdoblament arribi fins a Vic i, després, fina a Ripoll. "Aquest és l'objectiu inicial que es va plantejar la xarxa", ha assenyalat Munell.

Tercer carril
Una altra de les qüestions que s'ha tractat durant l'assemblea ha estat la problemàtica a la congestió habitual de la carretera C-17 on cada dia hi transiten uns 94.000 vehicles. Si bé en els dos últims anys s'han realitzat accions per condicionar la carretera, l'objectiu ara és la construcció d'un tercer carril.

Josep Mayoral, alcalde de Granollers i president de l’agrupació, ha explicat que ja s'ha tancat l'acord entre el Govern i els ajuntaments del Vallès per a la seva construcció. Es preveu que la licitació sigui el 2019.

Reunió de la Xarxa C-17 aquest dilluns a Torelló | L.Busquets ACN

Etiquetes:
Política Municipal