25 d'abril de 2024

«La Caixa» subvenciona beques per a usuaris del Centre de dia Josep Roqué

L'Obra Social aporta 10.000 euros perquè persones grans amb recursos limitats accedeixin a serveis d'acolliment diürn

elter.net 11 de juliol de 2018 a les 09:52
La formalització de l'acord es va fer divendres passat | CHV

El Centre de dia Josep Roqué i Castell de Manlleu compta amb la col·laboració de l’Obra Social "La Caixa" per finançar part del programa “Un Centre de dia obert a tothom”. Aquest serà el quart any consecutiu que ho fa. L’aportació de l’entitat serà de 10.000 euros, una quantitat que vol facilitar que persones amb pocs recursos puguin accedir als serveis que ofereix el centre, ampliar la freqüència d’assistència o disposar d’un àpat complet. 

Al 2017, el centre va donar servei a 114 persones diferents, essent, des de la data de la seva obertura, la xifra més alta de persones ateses. Les beques van permetre que el 16% d’aquestes poguessin assistir a les activitats del centre gràcies a la bonificació del 75%, 50% o 25%. 

Col·laboració
Fa tres anys, ja es va establir un marc de col·laboració entre les dues entitats per impulsar el projecte de les beques solidàries, després que un estudi elaborat per la Diputació de Barcelona detectés les dificultats que tenen algunes persones de Manlleu per poder accedir a tots els serveis que ofereix el centre de dia.

Al passat divendres, el gerent de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu, Jaume Castellano, i el director d’institucions de Caixa Bank a la Catalunya Central, Antoni Noguera, van reeditar-ne l’acord. A la trobada, també hi van assistir M. Àngels Romeu, directora de l'Hospital de Sant Jaume de Manlleu; Claude Protin, sotsdirectora de Dependència del CHV; Inés Pujol, infermera responsable del Centre de dia Josep Roqué; i Irene Álvarez i Domna Cunill, les respectives directores de les oficines de CaixaBank a la Plaça Fra Bernadí i al barri de l’Erm de Manlleu.

Etiquetes:
Societat