26 d'abril de 2024

Les obres d'ampliació de la Miranda començaran a la primavera del 2019

EuroRap considera la carretera que uneix Manlleu i Torelló una via "d'alt risc de sinistralitat"

elter.net 12 de juliol de 2018 a les 13:23
Àlex Garrido i Jordi Fàbrega en la roda de premsa, aquest dimecres | Diba

L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, rebia al mes de febrer el projecte de millora de la BV-5224, coneguda com a carretera de la Miranda, de la mà del diputat d'Infraestructures de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega. Uns mesos després, i amb les obres del pont de Can Molas a la recta final, els dos polítics s’han retrobat per descobrir-ne els detalls i posar data d’inici dels treballs: la primavera de l’any que ve.

La via s’ampliarà amb l’objectiu primer de millorar-ne la seguretat. Com ha recordat Fàbrega, “es tracta d’una carretera considerada d’alt risc de sinistralitat per EuroRap, i que suporta una intensitat de 7.617 vehicles diaris, el 9 % dels quals son vehicles pesants”. “Això suposa quatre vegades més que una carretera convencional de les seves característiques”, ha afegit.

També ha anunciat que en aquests moments el projecte es troba en procés de licitació, amb un pressupost de 1,099 milions d’euros i un termini d’execució de sis mesos. Segons Fàbrega “la previsió és que les obres estiguin acabades a finals del mateix any 2019”.

Amplada
La carretera passarà a tenir nou metres d’amplada, amb dos carrils de tres metres i vorals d’un metre i cunetes. Al llarg de tot el recorregut es treballarà perquè hi hagi bona visibilitat i la velocitat permesa serà de 70 km/h.

Actualment, a quest tram de carretera, que té una longitud d’1,6 km des de la rotonda de sortida de Manlleu fins a l’enllaç amb la C-37, té un ferm de sis metres d’amplada, sense vorada i amb dues corbes d’un radi de més de 60 graus, el que suposa un major risc d’accidentabilitat.

Tant Fàbrega com l’alcalde Àlex Garrido han justificat que s’esperi a començar les obres uns mesos per les obres al pont de Can Molas, que en cas de coincidir podrien afectar excessivament els accessos a la ciutat.

L'obra de la carretera de la Miranda agafarà el relleu a la del pont de Can Molas | @ercdiba

Etiquetes:
Política Municipal