25 d'abril de 2024

La CUP presenta una moció per una Festa Major plenament laica i respectuosa amb totes les religions

La petició es debatrà al Ple de Manlleu del proper dimarts 24 de juliol.

elter.net 18 de juliol de 2018 a les 10:33
Assemblea de la CUP Manlleu

 

El proper dimarts 24 de juliol el Ple de Manlleu debatrà una moció presentada per la CUP per una Festa Major plenament laica i respectuosa amb totes les sensibilitats religioses i que proposa retirar l’Ofici de Festa Major del programa oficial.


En un comunicat de premsa, la CUP informa que des del partit es vol respectar la diversitat religiosa, entesa com a totes aquelles creences i espiritualitats que té cadascú a nivell individual, i entén que justament aquesta pluralitat de religions presents a Manlleu, i l’ aconfessionalitat i laïcitat del sistema democràtic al què s’aspira, hauria de fer que des de l’Ajuntament no s'atorgui un paper institucional a una determinada confessió, com s’està fent en el cas de l’Ofici de Festa Major.


També creuen que és important recalcar que tota la legislació vigent defineix les administracions com a institucions aconfessionals, i que per tant, totes les sensibilitats religioses han de professar-se en l'àmbit privat, i no en l'àmbit públic. En cas que algun càrrec electe vulgui assistir a l'Ofici de Festa Major, sempre ho podrà fer a títol personal, i no com a representant de totes i tots els manlleuencs.

Etiquetes:
Política Municipal