24 d'abril de 2024

L'Obra Social "la Caixa" i l'entitat solidària Maresmon de Manlleu signen un conveni de col·laboració

L'objectiu és donar suport als projectes 'Entrellana' i 'Totdraps' d'inserció de dones nouvingudes

elter.net 18 de juliol de 2018 a les 10:43
L'Obra Social "la Caixa" i l'entitat solidària Maresmon de Manlleu signen un conveni de col·laboració

 


L’Obra Social “la Caixa L’Obra Social “la Caixa” i l’entitat solidària Maresmon de Manlleu han signat un conveni de col·laboració, per un import de 2.000 euros per ajudar a la compra de maquinària per treballar el feltre, i així donar suport als projectes ‘Entrellana’ i ‘Totdraps’ d’inserció de dones nouvingudes, a través de l’artesania amb roba.


En el projecte ‘Entrellana’ es realitzen tallers formatius en el feltre i de sensibilització en temes d’ecologia i sostenibilitat de la llana, promocionant el feltre entre dones, infants i joves i la formació i inserció tant social com laboral de dones mitjançant l’artesania.


D’altra banda, en el projecte ’Totdraps’ es realitzen tallers formatius en costura per a noies en risc d'exclusió social per la seva posterior inserció al món laboral i donant una segona vida al retall de tèxtil.


També han posat en marxa la marca Nunua, un projecte d’economia social i solidària que mitjançant el treball amb el feltre artesà insereix socialment dones amb especial vulnerabilitat. Nunua té una dimensió integral i integradora: defensa un projecte d’artesania local, promou la formació de dones i posa a la venda uns productes innovadors, de qualitat i tendència. La subtil imperfecció de les peces de feltre és un dels seus atributs més sublims i valuosos. Després d'anys d’investigació, els resultats en els feltrats plans o els volums no deixen indiferent a qui els observa. Transformen els flocs de velló net en peces de vestir úniques de llana no teixida, ajudades tan sols per aigua i sabó.

Etiquetes:
Societat