26 d'abril de 2024

Torna "L'esperit del Ter", les visites teatralitzades del Museu del Ter

Cada diumenge al matí es farà una ruta per l'antiga fàbrica de filatures.

elter.net 27 de juliol de 2018 a les 10:45
L'Assumpta, amb la turbina Fontaine, en una visita teatralitzada d'una edició passada.

El Museu del Ter torna a engegar les visites teatralitzades a la fàbrica. A partir del 29 de juliol i fins al 26 d’agost, cada diumenge a les 11:30h es podrà reviure el passat d’una antiga fàbrica de filatures amb l’“Esperit del Ter”. La visita està guiada per dos personatges, en Quim i l’Assumpta, que representen dos treballadors de l’antiga fàbrica de filatures de Can Sanglas, l’actual seu del Museu del Ter. Un dels dos personatges cada setmana serà l’encarregat d’explicar com eren el treball i les condicions socials.


Un dels aspectes més destacats de la visita és veure funcionar antigues màquines del procés de la filatura únicament amb la força de l’aigua. Això és possible gràcies a l’antiga turbina Fontaine, de mitjans segle XIX, que es posa en marxa només amb l’energia hidràulica generada pel riu Ter.


Els preus de la visita teatralitzada són de 5 euros els adults i 3’5 euros els infants més grans de 7 anys. L’entrada, per la que no cal fer reserva prèvia, inclou també l’entrada al museu.

Etiquetes:
Cultura