26 d'abril de 2024

Èxit de l'activitat d'estiu per a joves 'FutbolNet', un programa de treball en valors

Des del 25 de juny al 19 de juliol, hi ha participat una mitjana de 45 joves d'entre 12 i 17 anys.

elter.net 31 de juliol de 2018 a les 08:58
L'activitat d'estiu per a joves 'FutbolNet' ha estat un èxit.

Per segon estiu consecutiu, els joves manlleuencs han portat a terme FutbolNet , la metodologia que utilitza la Fundació Barça en el seu programa d’inclusió social on treballa els valors a través de l’esport. Es tracta d’una iniciativa que suposa el treball conjunt del projecte #Invulnerables, de la Fundació Projecte i Vida, l’Àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública i Consum, el Servei de Joventut, el Servei d’Esports de l’Ajuntament de Manlleu i la col·laboració de Caixabank.


Durant les 4 setmanes de funcionament del programa, s’ha seguit la metodologia FutbolNet basada en els 3 temps: primer es dialoga per consensuar les regles, després es juga un partit i a continuació es fa una xerrada per valorar el joc i els comportaments. La metodologia incideix en la cooperació - per tal de promoure els valors i la inclusió de tothom a través del joc - i en el rol dels educadors com a referent. Amb aquestes premisses es desenvolupen diferents formes i situacions de joc en què el treball dels valors propis de l’esport fan aflorar diferents problemàtiques, possibilitant experiències significatives pels joves participants.


La iniciativa ha tingut una molt bona acceptació entre els i les joves de Manlleu. Enguany s’han esgotat les places ofertades - una seixantena - i força joves han quedat en llista d’espera.


La valoració final després de les 4 setmanes de programa ha estat molt positiva, observant i constatant que els objectius del programa es compleixen en la seva pràctica totalitat. La millora d’aspectes relacionals, d’inclusió, de comportament o de cultura de l’esforç han demostrat la importància d’aquestes iniciatives esportives que compten amb un important contingut social, pedagògic i de salut.

Etiquetes:
Esports