26 d'abril de 2024

Manlleu forma part de la campanya "Pulmons saludables 2018"

És una iniciativa de l'Institut Català de la Salut de la Catalunya Central juntament amb altres entitats d'Osona.

elter.net 31 de juliol de 2018 a les 09:34
Manlleu forma part de la campanya "Pulmons saludables 2018".

Manlleu és un dels 9 centres d’atenció primària i consultoris que han participat en la iniciativa "Pulmons saludables 2018". Es tracta d’una campanya organitzada per l’Institut Català de la Salut de la Catalunya Central juntament amb altres entitats del sector de la salut a la comarca d’Osona que s’ha fet amb l’objectiu de conscienciar sobre els costos i perjudicis que genera fumar. La iniciativa s'ha dut a terme durant la setmana sense fum.


Un total de 269 persones han estat les involucrades com a ‘participants’ i han estat qüestionades sobre el nombre de cigarretes diàries que consumeixen i les raons que les impulsarien a deixar de fumar. D’aquesta manera, des de l'ICS Catalunya Central s'ha pogut comprovar que els participants consumien de mitjana entre 15 i 20 cigarretes diàries. Al finalitzar, s'ha entregat a cada participant un xec simbòlic valorat en la quantitat de diners que estalviarien en cas de deixar el tabac. En total, s'ha estimat que l’estalvi seria de 338.978 euros, és a dir, uns 1.250 per fumador.


El projecte va ser proposat per la Xarxa de Prevenció i Control del Tabaquisme de la Catalunya Central i dut a terme pel Grup de Prevenció i Promoció de la Salut (PiPS) del Sistema Integrat de Salut d’Osona. El PiPS està format per les entitats proveïdores d'assistència sanitària a la comarca, com és el cas de de l’Institut Català de la Salut de la Catalunya Central, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Etiquetes:
Societat