26 d'abril de 2024

La Festa Major de Manlleu 2018, presentada

L'alcalde Àlex Garrido destaca que s'intenta portar gent d'altíssim nivell nacional i alhora potenciar el talent local.

elter.net 1 d'agost de 2018 a les 10:29
La Festa Major de Manlleu 2018, presentada. Foto: elter.net

Aquest dimarts al migdia es va presentar oficialment la Festa Major de Manlleu 2018, que tindrà lloc de l'11 al 16 d'agost. Davant la presència d’alguns dels protagonistes dels actes més destacats de la programació, l’alcalde Àlex Garrido va subratllar que enguany s’ha intentant reproduir la fórmula que ha portat tant èxit en els últims anys: combinar el fet de portar gent d’altíssim nivell de l’escena nacional i capaços d’atraure públic de tot arreu del territori com per exemple l’orquestra Di-versiones, amb potenciar el talent local. A més, Garrido no es va estar de remarcar que aquest any serà l’edició amb més talent manlleuenc, destacant com a exemples l’obra de teatre dirigida pel manlleuenc Joan Roura i que tindrà lloc després del pregó de Núria Silvestre, o el retorn als escenaris dels Duble Buble, un grup històric de la comarca i del país en la dècada dels 80.


Precisament, per part dels Duble Buble va prendre la paraula Ramón Ferrer, guitarrista del grup, que va afirmar sentir-se molt vinculat a la ciutat de Manlleu i profundament agraït a aquelles persones que havien apostat pel seu retorn als escenaris. Ferrer va mencionar que la primera vegada que van tornar a tocar en públic després d’haver plegat va ser als Jardins de Can Puget, 12 o 13 anys més tard i que, des de llavors, només ho han fet en una sola ocasió més. Per aquest motiu, estan il·lusionats i amb plantilla renovada, doncs pel concert comptaran amb la presència d’artistes com Jordi Gas, Laura Domènech, Laura Segarra, Arnau Tordera o el cantant d’Els Esquirols Joan Crosas.


Pel que fa a l’apartat musical, a més de comptar com sempre amb l’Orquestra Meravella, el dilluns 13 d’agost es podrà gaudir d’un concert ofert per tres professors de l’Escola de Música. Es tracta d’un concert de format clàssic, amb dues parts diferenciades. Una primera meitat amb gran referència a Mozart, amb dues i àries individuals, i una segona meitat que recorrerà cronològicament diferents segles de la música, començant per l’estil romàntic i acabant al gènere musical, molt més recent.


Per últim, també es va presentar una de les celebracions més destacades de la Festa Major, com és el Serpent. Aquest 2018 es celebrarà la 13ª edició i, com ja vam passar l’any passat, anirà a càrrec d’Arnau Roca i Laura Sitjà. “Que després de tretze anys hi hagin prop de 300 participants vol dir que la festa està molt més que arrelada i que creix amb molta força”, va afirmar Sitjà. Per la seva banda, Roca va repassar els actes del dia, en el que el matí es farà la caminada fins a la Devesa, on posteriorment hi haurà la representació i l’esmorzar. Al migdia, com ja es va fer l’any passat, hi haurà el dinar popular del Serpent, mentre que a la tarda es faran tallers, així com activitats dinàmiques i el Serpent dels més menuts. Roca va remarcar que s’espera una participació que rondi als 50-60 nens i nenes i que, a més, aquest any s’hi afegeix la iniciativa que porta per nom “Dóna la pipa al Serpent”, una acció que es porta a terme degut a l’entrega de diferents pipes per part d’infants en l’edició del 2017 i que des de l’organització es considera com a “molt entranyable”. Per últim, a la nit hi haurà la gran Festa del Serpent. Sitjà va voler destacar que enguany a l’escenificació del poble de Manlleu al MIT s’hi ha volgut incorporar les fàbriques, element destacat de la ciutat. Per últim, Roca va voler subratllar la implicació dels Nyerros i va deixar a l’aire una novetat a Dalt Vila que considera que pot resultar “molt espectacular”.

La Festa Major de Manlleu 2018, presentada. Foto: elter.net

Etiquetes:
Societat