26 d'abril de 2024

El Serpent es prepara per atemorir Manlleu

Els carrers de la ciutat es preparen per viure una de les activitats més importants de l'any

Raimon Roma 14 d'agost de 2018 a les 09:50
La Festa del Serpent tornarà a deixar imatges espectaculars | Constanci Navarro - GFM

La nit del 14 d’agost està marcada en vermell al calendari de molts manlleuencs i manlleuenques per ser el dia de la Festa del Serpent. Aquesta nit, la serp sortirà del seu cau a la Devesa a la recerca del diamant pispat per part del vailet i iniciarà una persecució que ressonarà per molts carrers de la vila fins arribar a la Plaça Fra Bernadí.


El recorregut d’enguany serà el mateix que els altres anys, això sí amb novetats en punts importants i amb gran afluència de públic com pot ser la zona de la Plaça de Dalt Vila i les Tres Creus i és per això que el president de la Festa del Serpent, Arnau Roca, el qual el podreu sentir en una llarga entrevista en el programa especial del Serpent que farem aquesta tarda, a partir de les 8, a Ràdio Manlleu, recomana seguir tot el recorregut per entendre perfectament la llegenda. "Tot i que la gran majoria dels manlleuencs ja coneguin la llegenda, val la pena seguir tot el recorregut per no perdre's cap detall de l'espectacle", ha reconegut.


La Festa del Serpent començarà a les 22 hores amb l’aparició de la serp a la Devesa, que donarà el tret de sortida a l’espectacle, que finalitzarà amb els focs artificials a la Plaça, el concert de l’Orquestra Di-Versiones i el Salt del Diamant al carrer Enric Delaris.


El foc i els petards és un dels elements característics de la festa i Arnau Roca en dona alguns consells i indicacions, com per exemple, "si agrada el foc és molt recomenable ser a la zona de les Tres Creus, sempre amb precaució. I si no, a Dalt Vila es podrà veure molt bé sense la necessitat de posar-se a sota la flama i els Diables", ha assegurat Roca.


A la tarda, a partir de les 16:30h, és el torn del Serpent dels Menuts, a la zona de l’Embarcador i on enguany els més petits podran deixar la pipa, entre alguna de les novetats, així com gaudir dels tallers i jocs. Al Museu del Ter també hi haurà unes escenes on es podrà veure la vida a les fàbriques a Manlleu, tot això, en una tarda i nit que es preveu llarga a la ciutat i tot plegat, a causa d’un Serpent enfurismat perquè un vailet li ha robat el diamant.


No us perdeu, abans de baixar a veure l’espectacle, el programa especial que farem a Ràdio Manlleu. A partir de les 20 hores i en directe, serem al carrer per viure l’última hora, parlarem amb protagonistes i repassarem la llegenda i la història que s’amaga a la Festa del Serpent.

Etiquetes:
Societat