26 d'abril de 2024

Dilluns es decideix si poden començar les obres de la passera

L'Ajuntament i l'empresa constructora analitzaran el cabal del riu per saber si és segur començar a treballar

Raimon Roma 17 d'agost de 2018 a les 11:25
La passera connectarà l'Embarcador amb la Devesa | Ajuntament de Manlleu

El riu és el principal condicionant perquè les obres de la passera que connectarà l’Embarcador del Ter amb la Devesa es comencin a realitzar. Havien de començar el proper dilluns, 20 d’agost, però la crescuda del riu posa en risc l’inici dels treballs per part de l’empresa constructora.


Les pluges dels últims dies i setmanes han fet que el cabal del riu hagi pujat i aquest baixi alt i amb força. Segons ha confirmat el regidor d’urbanisme de l’Ajuntament a Ràdio Manlleu, Enric Vilaregut, “dilluns es decidirà amb l’empresa constructora si es pot començar o no. Si fos per nosaltres ja hauríem començat, però és un factor el qual no hi podem fer res”, fent referència al riu.


S’hauran d’instal·lar màquines a dins el riu a més de desviar l’aigua amb estructures de formigó, però s’han d’assegurar que no hi ha perill que, per exemple, una d’aquestes màquines pugui marxar a causa de la força del riu.


La reunió entre l’Ajuntament i l’empresa d’aquest dilluns analitzarà la situació i decidirà si les obres de la passera poden començar o s’aplacen uns dies més fins que el cabal del riu baixi. La idea és que, des del dia que comencin a treballar, les obres durin aproximadament dos mesos.

Etiquetes:
Societat