26 d'abril de 2024

La consellera Tura posa en marxa un servei d'informació i mediació familiar i inaugura el Jutjat de Pau de Manlleu

La titular de Justícia ha signat un conveni amb l’ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona

El Ter 14 de gener de 2009 a les 14:41
La consellera, Montserrat Tura, als jutjats de pau de Manlleu
La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha visitat aquest dimecres al matí les ciutats de Vic i Manlleu. La titular de Justícia ha signat un conveni amb l’ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona per posar en marxa un servei d’informació a la mediació familiar (SIM).

L’objectiu d’aquest servei és impulsar, difondre i gestionar la mediació com a mètode de resolució de conflictes familiars. A Manlleu, la consellera de Justícia ha inagurat els nous locals del Jutjat de Pau.

Acompanyada de l’alcalde, Pere Prat, i el jutge de pau, Sebastià Casadevall, ha visitat les noves instal·lacions, després de reunir-se amb els membres del consistori i ha destacat el paper dels jutjats de pau per apropar les administracions i els serveis judicials als ciutadans.

Pel que fa al SIM, informarà sobre el valor i les característiques de la mediació familiar i facilitarà, si s’escau, l’inici de la mediació, tot sol·licitant al Centre de Mediació Familiar de Catalunya un mediador acreditat. L’objectiu és posar en marxar el Servei d’Informació a la Mediació que a Vic estarà situat al Centre Cívic Remei-Estadi, al passeig de la Generalitat. També n’hi haurà un al Consell Comarcal d’Osona. De fet, l’ens comarcal fa dos anys que va posar en marxa un servei de mediació ciutadana i comunitària. Més de la meitat dels casos han acabat en acord.

La titular de Justicia també ha confirmat que el nou Palau de Justicia que es farà a la zona del Graell de Vic, disposarà d’un jutjat penal. El nou edifici que estarà fet en tres o quatre anys tindrà com a mínim vuit jutjats i oferirà serveis a Vic i a la comarca.

La consellera ha estat primer a Vic, al Consell Comarcal

Montserrat Tura ha signat el conveni per posar en marxa el servei d'informació a la mediació

Montserrat Tura signant el llibre d'honor de Manlleu

Etiquetes:
Política Municipal