26 d'abril de 2024

El Casal Boira Baixa denuncia un «atac feixista» al seu local

Van arrencar el cartell de benvinguda a l'espai i van tacar amb oli de cotxe un cartell dedicat a Anna Gabriel

elter.net 5 de setembre de 2018 a les 09:49
El cartell de benvinguda al Casal no es troba al seu lloc | Casal Boira Baixa

El Casal Popular Boira Baixa de Manlleu va viure la matinada de diumenge a dilluns un “nou atac feixista”, tal com denuncien en un comunicat, després que el cartell que dona la benvinguda a l’espai fos arrencat i robat i que un mural pintat en una de les façanes fos tacat mitjançant oli de cotxe.


En el comunicat, els membres de l’entitat expliquen que “fa mesos  que el Casal es troba en el punt de mira del feixisme” i que ja s’han comptabilitzat fins a cinc atacs a la façana del local. Destaquen que aquests fets “no són casualitat” i que no es cansaran de denunciar i combatre ni un segon aquests comportaments.


En el mateix comunicat, el Casal Boira Baixa aprofundeix i mostra la seva preocupació per “les nombroses accions de caràcter feixista” que han succeït en els darrers mesos a Manlleu. En posen l’exemple de les perdigonades a les persones que protegien l’escola Puig-Agut la nit del passat 1 d’octubre, l’accés a l’Ajuntament d’un “ultra” el passat 12 d’octubre per retirar l’estelada o els actes vandàlics reiterats a murals on es demana la llibertat dels presos polítics i altres espais com el mateix casal popular.


“Si alguna cosa hem après de la nostra història del segle passat és que el feixisme avança si no se’l combat, i no estem disposades a concedir-li cap escletxa ni descans”, finalitza el comunicat del Casal Boira Baixa, que no cessarà en l’objectiu de ser un espai i un punt de trobada per “l’alliberament nacional, social i de gènere dels Països Catalans”.

Així va quedar el mural dedicat a Anna Gabriel | Casal Boira Baixa

Etiquetes:
Societat