25 d'abril de 2024

L'Associació d'artistes Artèria fa un concurs de contrapublicitat i dóna a conèixer una campanya contra Decathlon

Es van penjar cartells al mateix centre Decathlon de Vic, a més d’una tanca publicitària, que l’empresa va retirar

El Ter 15 de gener de 2009 a les 14:06
Una de les imatges de la campanya que difón Artèria com a iniciativa artística i de contrapropaganda
L'associació d'artistes de Vic Artèria està realitzant un certamen de contrapublicitat i, en aquest context, intenten donar a conèixer la campanya anomenada "Decathlon Explota" amb la finalitat de denunciar les implicacions socials d'aquesta empresa.

Segons asseguren els impulsors, Decathlon desenvolupa polítiques laborals de màxim rendiment i limita els drets laborals dels seus treballadors. També denuncien que a Catalunya, hi porten a terme una contractació laboral de joves a partir de contractes precaris. Feliu Fuster, un dels artistes que s’ha presentat al concurs, reconeix que hi ha 'moltes més empreses' que porten a terme una política tant o més negativa, però el fet que 'Decathlon tingui un establiment a Vic' ha estat determinant a l’hora d’escollir-lo. L’objectiu és mirar de 'sabotejar la seva imatge corporativa de model ideal d’esportista', segons comenta Fuster.

El veredicte del concurs es donarà a conèixer el 24 de gener. De moment, la campanya s’està difonent per internet, però també es van penjar cartells al mateix centre Decathlon de Vic, a més d’una tanca publicitària, que l’empresa va retirar.
Etiquetes:
Societat