26 d'abril de 2024

Més d'un miler de manlleuencs es manifesten a Barcelona per la Diada

La manifestació a la Diagonal de Barcelona va acollir més d'un milió de persones en una nova jornada històrica

elter.net 12 de setembre de 2018 a les 11:57
L'ANC Manlleu va omplir 13 autobusos per viatjar a Barcelona | Constanci Navarro

A partir de la 1 del migdia, a l’aparcament del Pavelló Municipal d’Esports de Manlleu, els manlleuencs i manlleuenques inscrits a un dels trams de la Diagonal a través de l’ANC Manlleu començaven a fer camí cap a Barcelona per viure una nova i història jornada en motiu de la Diada Nacional de Catalunya.


Oficialment hi havia 755 persones inscrites les quals van omplir 13 autobusos, que una vegada finalitzada la manifestació van tornar cap a Manlleu al voltant de les 20:30 h. Tots els assistents a Barcelona arribaven cansats i ben vestits amb la samarreta de color corall però satisfets de la jornada viscuda a la capital catalana.


Com ells, va haver un nombre de manlleuencs que pel seu propi compte van assistir a la manifestació, formant part delmés d’un milió de persones que van omplir la Diagonal de Barcelona en un acte convocat per l’ANC i Òmnium i que va tenir un fort component polític, especialment per demanar la llibertat dels presos polítics i els exiliats i per reclamar la República.


Al punt de les 17:14 h. va començar una onada de so, punt culminant de la jornada, que va iniciar-se al tram 37 fins arribar al tram 0, fent caure així simbòlicament un mur on, entre d’altres, s’hi podia veure una carta amb el rei cap per avall o el número 155 ratllat.

Etiquetes:
Societat