26 d'abril de 2024

El programa «invulnerables» assumeix amb èxit el seu primer any de vida

Més de 50 famílies han pogut millorar la seva situació a través de programes d'inserció laboral, tallers o formacions

Eloi Sabater 14 de setembre de 2018 a les 12:52
L'acte es va realitzar a la sala de sessions de l'Ajuntament de Manlleu | elter.net

El passat dijous es van presentar els resultats del primer any del programa “invulnerables” a Manlleu. La presentació va comptar amb l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, responsables de l’àrea d’afers socials i famílies del municipi, i entitats i personalitats com Sor Lucia Caram, la Fundació Bancària la Caixa i la Fundació Futbol Club Barcelona.


El programa, que també es porta a terme en altres vuit municipis, té com a objectiu , gràcies a la col·laboració público-privada, la reducció de la pobresa infantil a través de la implicació de les institucions, empreses i les famílies dels nens i nenes en situació de vulnerabilitat. Manlleu ha gestionat i liderat el projecte, que compta amb  la participació de la Fundació Projecte i Vida i ADFO, que han treballat per millorar la inserció laboral dels pares i mares.


Per part dels nens i nenes que n’han format part, s’han treballat els valors que els permeten sortir de la situació de vulnerabilitat que viuen amb tallers formatius, classes de reforç educatiu, tractaments sanitaris, ajuts econòmics i activitats de lleure socioeducatiu.


La monja i activista Sor Lucia Caram va remarcar que participar en projectes com aquest, “és clau per poder aprendre a participar en equip i assolir l’èxit”. Va demanar que tots hem de treure el Messi que portem a dintre per poder guanyar, ja que dintre del projecte està ple de grans jugadors que volen acabar amb la pobresa infantil.


El programa “invulnerables” ha treballat amb més de 50 famílies, de les quals moltes han pogut millorar la seva situació de vulnerabilitat mitjançant les activitats o formacions proposades al projecte.

Etiquetes:
Societat