25 d'abril de 2024

Martí i Pol i Verdaguer s'enllacen en una nova guia que proposa una ruta literària per Osona

La guia 'A les envistes del Ter' recorre espais dels municipis de Folgueroles, Masies de Voltregà i Roda de Ter

El Ter 15 de gener de 2009 a les 14:28
Ricard Torrents, autor de la guia, i el conseller comarcal Josep Mas
Una ruta literària estableix un 'diàleg' entre els poetes osonencs Jacint Verdaguer i Miquel Martí i Pol. El doctor Ricard Torrents acaba de publicar la guia d'aquesta ruta on mostra dos poetes 'tant llunyans' en aspectes com el període en què van viure però pròxims en d'altres, com la seva formació autodidacta o l'amor per la llengua.

La guia 'A les envistes del Ter' recorre principalment espais dels municipis de Folgueroles, Masies de Voltregà i Roda de Ter. Ricard Torrents assegura que un dels principals nexes en aquest 'diàleg' entre els dos poetes és el fet que tots són dos poetes 'sortits del poble' que tenen una 'recepció intensa' en la mateixa gent. Tot i aquestes coincidències Torrents destaca que són dos creadors que 'van a la seva'. Ideològicament són dos personatges distants tot i que situats cada un dins del seu període podria arribar-se a establir 'certes vibracions' de contacte.

Aquesta guia 'A les envistes del Ter' ha estat editada pel Consell Comarcal d'Osona conjuntament amb els ajuntaments de Folgueroles, Roda de Ter i Masies de Voltregà. La ruta i la guia s'emmarca dins del projecte 'Paisatges escrits de la Plana de Vic' que pretén contribuir a donar una mirada diferent de l'obra dels dos poetes, difondre la seva obra i ser un atractiu turístic per la zona.
Etiquetes:
Cultura