24 d'abril de 2024

Les millores dels accessos a Manlleu com a gran prioritat

Les entrades des de la Miranda i la Gleva seran modificades i ja s'observa l'opció d'edificar un segon pont

elter.net 21 de setembre de 2018 a les 17:44
Àlex Garrido i Jordi Fàbrega, en l'acte del passat dimecres | Constanci Navarro

Manlleu ha viscut una setmana moguda amb la reobertura del pont de Can Molas al trànsit. Ha estat una remodelació molt important i destacada per la ciutat, però no serà l’única perquè en els pròxims mesos es començaran a remodelar els altres dos accessos principals pel que fa a vehicles.


Formen part del pla de millora que té l’Ajuntament en ment per adaptar correctament els principals accessos a Manlleu i desviar així els vehicles pesats del centre de la ciutat, evitant que entrin pel pont de Can Molas i hagin de creuar tot el poble per arribar, entre d’altres, al polígon de la Coromina.


Encara estan en procés de licitació, però en els pròxims mesos començaran les obres de millora a la carretera de la Miranda, la zona d’accés a Manlleu des de Torelló. S’estan a punt d’adjudicar a l’empresa constructora i ja es va anunciar que no trigaran a començar, una vegada s’acabi i es formalitzi aquest procés. L’accés des de la Gleva serà el següent projecte, un cop finalitzi la remodelació de la carretera de la Miranda.


Un dels grans objectius d’aquestes modificacions urbanístiques és desviar el vehicle pesat, els camions, principalment, directament cap a les zones industrials de la ciutat, ja sigui al polígon Industrial de la Coromina o a la zona del Passeig del Ter i que només transitin pel nucli urbà de Manlleu ocasionalment.


S’obre una via per l’edificació d’un segon pont a Manlleu


Així ho va assegurar l’alcalde, Àlex Garrido, el passat dimecres. “Hem estat fent uns primers càlculs i avaluant les maneres de finançar-lo i hem vist una petita escletxa. Primer hem d’esperar l’aprovació del POUM i després veure on es podria ubicar”, va destacar, afegint que “crec que hem trobat la via per finançar-lo i que costi el menys possible als manlleuencs i manlleuenques”.


La idea principal és que aquest possible segon pont de la ciutat enllaci amb el carrer Josep Serra Sió, situat a la zona esportiva de la ciutat.

Etiquetes:
Societat