25 d'abril de 2024

La CUP alerta que el POUM condicionarà de manera negativa Manlleu els propers anys

Afirmen que l'equip de govern no respecte les conclusions del procés participatiu i que es repeteixen errors del passat

elter.net 11 d'octubre de 2018 a les 11:38
La roda de premsa es va celebrar a El Poquí | elter.net

Si no s’indica el contrari, al pròxim mes d’octubre el ple de Manlleu procedirà a votar l’aprovació inicial del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i des de la CUP Manlleu han organitzat una campanya anomenada “MonoPOUMly” per advertir a la població, entre d’altres, que s’aposta per “l’ocupació de sòl agrícola per a la construcció de nous habitatges”, “posa el territori en perill” i que està realitzat “a l’esquena de la població”.


En una roda de premsa realitzada a El Poquí, una zona on el POUM planteja realitzar millores d’accés a la ciutat, dos dels regidors cupaires al consistori manlleuenc, Albert Generó i Laura Generó, van explicar aquesta campanya i el posicionament del grup polític davant aquest projecte.


Asseguren que aquest POUM implica involucrar amplis sectors de la població durant dues dècades i destaquen que no s’han respectat les conclusions sorgides del procés participatiu, entre d’altres, protegir el sòl agrícola, apostar pel petit comerç, potenciar el creixement en habitatges o locals buits i apostar per un model de mobilitat més sostenible.


Sense notícies de les memòries de la redacció del pla


En el ple del passat mes de setembre des de la CUP es van queixar que fins al moment només havien rebut els plànols del POUM i no les memòries de la redacció del pla. Han passat més de dues setmanes d’aquella sessió ordinària i en la roda de premsa d’aquest dimecres van destacar que encara no se’ls va fer arribar res més.


Albert Generó va afirmar que els van assegurar que ho tindrien de seguida, però no ha estat així i que, a més, “no hem rebut cap mena d’explicació”. Des de la CUP remarquen que tenen els plànols i també unes memòries que són del 2016, amb dades “que s’haurien d’actualitzar i que ens les han de facilitar com abans millor”.

Etiquetes:
Política Municipal