26 d'abril de 2024

S'obre una nova web municipal de participació ciutadana

El portal «govern obert» recull totes les actuacions i informacions promogudes per l'Ajuntament

elter.net 17 d'octubre de 2018 a les 09:53
Un moment de la presentació aquest dimecres | elter.net

Aquest dimecres a la tarda es va presentar a la sala de sessions de l'Ajuntament de Manlleu una nova pàgina web de govern obert, que engloba el portal de transperència, "Manlleu dades obertes" i una web de participació ciutadana. Aquesta novetat forma part del Pla d'Actuació Municipal 2015-2019. Es tracta d'una eina que aglutinarà la informació referent a les dades obertes, la transparència i la participació, els tres pilars del govern obert.


L'elaboració de la nova web, que es pot visitar a www.manlleu.cat/governobert, respon a l'objectiu de fomentar la participació ciutadana i recull tota la informació sobre les actuacions promogudes des de l'Ajuntament i està disponible en un sol lloc per tothom qui desitgi consultar-la. 


Govern obert engloba les webs de transperència, dades obertes i participació ciutadana


El Portal de transparència de l’Ajuntament de Manlleu, que en el seu dia va ser guardonat amb el premi d’Administració Oberta entregat pel Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, ha millorat la manera d’informar a la ciutadania els recursos que gestiona i com els gestiona. Ara es poden consultar i descarregar amb l’objectiu que els manlleuencs i manlleuenques obtinguin les dades d’una manera més entenedora i fàcil de comprendre.


Es va presentar la web “Manlleu Dades Oberta”, una pàgina d’estadística de dades. L’objectiu és tractar de diverses maneres les dades dels diferents sectors de Manlleu en diversos formats. Es categoritzen en àmbits i es tracten perquè puguin ser manipulables per a tots aquells interessats que en vulguin treure les seves pròpies conclusions o bé, es plasmen totalment tractades i realitzades perquè la ciutadania en pugui treure les conclusions finals des de la mateixa pàgina web.


D'altra banda, en el portal de participació ciutadana s'hi poden consultar els diferents processos de participació oberts i també les conclusions dels que ja estan tancats. També hi ha un apartat relacionat amb el Consell Municipal de la Infància, una agenda, taules de treball i fòrums, ordenances i reglaments i un apartat de queixes, suggeriments i la possibilitat de sol·licitar informació periòdica mitjançant el correu electrònic.


Aquestes tres webs s'engloben dins la web de govern obert, on també hi ha enllaços a indicadors, informació del municipi amb mapes interactius, accés a la informació pública, la possibilitat de reservar cita prèvia per l'Oficina d'Atenció Ciutadana, un enllaç a l'aplicació ManlleuMòbil i un seguiment de queixes i incidències. També s’hi poden observar infografies amb informacions generals que resumeixen molt gràficament diferents aspectes de la gestió del dia a dia a Manlleu.

Etiquetes:
Societat