26 d'abril de 2024

El tercer diumenge a la Vora del Ter ens porta a la colònia de Borgonyà

Durant la visita es podrà entrar a l'antiga fàbrica tèxtil d'origen escocès de Fabra i Coats

elter.net 21 d'octubre de 2018 a les 21:48
La colònia de Borgonyà | elter.net

El Museu del Ter ha organitzat per aquest diumenge una visita a la colònia tèxtil de Borgonyà, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el 2013.


En aquesta sortida els participants podran entrar al recinte de l’antiga fàbrica Fabra i Coats per veure tots els elements que la conformen, com per exemple, la xemeneia i les calderes. També podran aprendre la seva història, els seus orígens escocesos i totes les particularitats d’aquesta fàbrica que la van convertir en una colònia de referència i en una de les més importants de Catalunya. El teatre casino, la resclosa, el camp de futbol i els jardins, seran alguns dels espais que es podran veure.


El punt de trobada serà davant de la fàbrica de la colònia de Borgonyà (sortida 77 de la C-17 i continuar direcció Borgonyà per la ctra. BV-5226) a les 11 del matí. L’edat recomanada per aquesta activitat és a partir dels 8 anys,  té un cost de 5 euros i mig i no cal inscripció prèvia. Des del Museu del Ter també es recomana que es porti calçat adequat per fer la visita.      

Etiquetes:
Cultura