23 d'abril de 2024

Manlleu es torna a convertir en un museu d'art contemporani

«Manlleu Galeria d'Art» omple aparadors de comercials buits de la ciutat amb obres d'artistes emergents

elter.net 25 d'octubre de 2018 a les 12:54
Una de les exposicions de l'edició anterior | MGA

Manlleu es tornarà a convertir, a partir del 27 d’octubre, en un museu d’art contemporani. Aquest dissabte comença una nova edició de “Manlleu Galeria d’Art”, que comptarà amb 16 artistes emergents i reconeguts que exposaran les seves obres als aparadors dels locals comercials desocupats de la ciutat.


Manlleu Galeria d’Art ha rebut recentment el Premi a la Gestió Pública de la Generalitat de Catalunya, pel seu suport al teixit comercial i per la seva implicació en el desenvolupament de projectes que impulsen el model català de comerç, i el pròxim 27 d’octubre fins al 8 de gener del 2019 es tornaran a omplir aparadors de locals comercials buits de la ciutat amb obres de 16 artistes emergents, cinc dels quals són manlleuencs.


La mostra d’art proposa al visitant fer una ruta guiada pels 11 aparadors que formen la galeria i que contenen, en total, 22 peces d’art, la majoria d’obra nova i cinc de les quals d’artistes manlleuencs. Manlleu Galeria d’Art neix l’any 2014 amb la necessitat d’activar i adequar els diferents espais que, a causa de la crisi immobiliària de l’última dècada i les dificultats del petit comerç davant la irrupció de les grans superfícies, estaven buits.


L’Ajuntament de Manlleu i l’agència Arkham Studio hi donen ús i enguany, seran 11 espais on es podran veure fins a 8 disciplines artístiques diferents. Aquest dissabte 27 d’octubre es realitzarà la presentació, amb diferents xerrades, les explicacions dels processos creatius o una visita guiada a totes les exposicions.

Etiquetes:
Cultura