25 d'abril de 2024

L'oposició tomba una modificació de pressupost per valor d'1 MEUR

No obstant es va aprovar la sol·licitud d'un crèdit extraordinari per l'adquisició d'habitatges de protecció oficial

elter.net 25 d'octubre de 2018 a les 17:15
El Ple d'aquest més d'octubre va durar gairebé tres hores | elter.net

Durant el llarg i intens ple ordinari de l’Ajuntament de Manlleu d’aquest passat dimarts, un dels punts que va generar més debat i on es va poder observar un to més elevat de tots els partits va ser la proposta de modificació de pressupost.


L’equip de Govern proposava sol·licitar un crèdit extraordinari per, en gran mesura, utilitzar-lo per les reformes de la nova comissaria de la Policia Local. Havien estimat dedicar-hi 744.000 euros per aquestes noves instal·lacions, quelcom que va generar contrarietat, especialment al PSC, que va afirmar que fa uns mesos el pressupost estimat per les reformes era molt menor i, Marta Moreta, va afirmar fins i tot que està convençuda que “el preu final de la nova comissaria rondarà el milió d’euros”.


La socialista va recalcar que “l’últim pressupost es va pactar amb el PDeCAT i ara ni tant sols se’ls ha presentat les propostes. Ni s’ha fet amb la resta de grups polítics, almenys, amb nosaltres no”. Al mateix temps, des del PSC van acusar a l’equip de govern de demanar “un xec en blanc abans de les eleccions”. En aquest mateix sentit, Ramon Soldevila, del PDeCAT, argumentava que des del seu grup "no troben normal" que ara se'ls doni "aquest xec en blanc" per "apuntar-ho al full electoral que fareu".


Tampoc es va aprovar, amb els vots en contra de la CUP, el PSC, el PDeCAT i ICV la modificació de pressupost mitjançant crèdits extraordinaris i suplements de crèdit en valor de 150.000 euros per diferents recursos com l’enllumenat de Nadal, equipaments informàtics o actuacions al Passeig del Ter.


Per contra, amb els vots a favor de l’equip de govern i les abstencions de la CUP, ICV i el PDeCAT, es va aprovar una modificació de pressupost mitjançant crèdits extraordinaris en valor de 150.000 euros a l’adquisició d’habitatges de promoció social per ajudar, entre d’altres, a les famílies en risc d’exclusió.

Etiquetes:
Política Municipal