25 d'abril de 2024

Manlleu crea un catàleg de consum amb entitats i empreses socialment responsables

Les organitzacions que hi apareixen han passat el Balanç Social de la Xarxa d'Economia Solidària

elter.net 27 d'octubre de 2018 a les 11:12
L'Associació Maresmon és una de les entitats que apareix al catàleg de consum | elter.net

L’Ajuntament de Manlleu ha elaborat un catàleg d’empreses i entitats d’economia social i solidària amb l’objectiu de fer-les visibles. Per poder formar part d’aquesta llista, les empreses i entitats han hagut de superar el qüestionari del Balanç Social de la Xarxa d’Economia Solidària (XES), una organització encarregada d’avaluar el comportament de les organitzacions i la seva responsabilitat social i ambiental.


El catàleg s’ha realitzat en el marc de mesures per impulsar l’economia social i solidària (ESS) i actualment compte amb un total de 20 organitzacions, 18 de les quals són osonenques. En aquesta llista hi predominen les cooperatives de treball associat, les fundacions i les associacions de sectors com el de l’alimentació, els serveis de salut i cura a les persones i cultura i oci.  


El Balanç Social de la XES és una eina de mesura i avaluació que es troba en funcionament des de l’any 2007 i que utilitzen més de 180 organitzacions a Catalunya. Les empreses i entitats que apareixen al catàleg han hagut de demostrar que compleixen els principis de l’economia social i solidària: participació, transparència, igualtat, gènere, interculturalitat, finances ètiques, qualitat laboral i medi ambient.


Aquelles organitzacions que superen aquests criteris no només formen part del catàleg, sinó que a més, obtenen un informe amb recomanacions de millora en el seu funcionament intern. Com a resultat d’aquest procés es confecciona aquest catàleg de consum que recull aquelles empreses que posen al centre les persones i el medi ambient.

Etiquetes:
Societat