24 d'abril de 2024

La pluja no para l'inici del Manlleu Galeria d'Art

La jornada ha comptat amb xerrades dels artistes Alba Torres i Jordi Lafon

elter.net 28 d'octubre de 2018 a les 11:47
Tot i la pluja es va fer la visita guiada dels espais del MGA amb normalitat | elter.net

Aquest dissabte ha començat la cinquena edició del Manlleu Galeria d'Art, la mostra d'art contemporani a peu de carrer que converteix els aparadors en desús de Manlleu en expositors. Enguany l'acció ha començat aquest dissabte i s'estendrà fins al 8 de gener de l'any que ve.


La jornada d'inici d'ahir va estar marcada per la pluja constant que no va impedir que es desenvolupessin les activitats previstes. A les 12h del migdia arrencava el MGA Cinc amb la presentació del programa a l'Ateneu de Manlleu. L'alcalde Àlex Garrido, el regidor de Promoció Econòmica i Indústria, Eudald Sellarès, i membres de l'agència Arkham Studio, van ser els encarregats d'explicar l'edició d'enguany. Tot seguit, a les 12:30h començava la primera xerrada a càrrec de l'artista i performer, Alba Torres, en la qual va explicar el seu propi procés creatiu i la seva metodologia a l'hora de treballar.


Després del vermut amb els artistes i el dinar posterior al Museu del Ter, va ser el torn de l'artista visual, Jordi Lafon, que va explicar la seva obra en una xerrada a l'Ateneu de Manlleu. Tot i la pluja, a les 18:30h un grup de persones amb paraigües van recórrer els diferents aparadors en desús de la ciutat. Un total d'onze espais que s'han convertit en l'emplaçament perfecte per a les 22 obres exposades, dels 16 artistes contemporanis implicats. A les 19:30h Alba Torres va portar a terme una performance creada exclusivament per aquesta ocasió i que va servir per tancar de la millor manera aquest inici del MGA Cinc.


L'edició d'aquest any arrencava després que el projecte de Manlleu Galeria d'Art rebés el premi a la Gestió Pública dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya. En els pròxims mesos Manlleu gaudirà d'un seguit d'activitats relacionades amb l'art que s'aniran succeint fins al 8 de gener de 2019.

Etiquetes:
Cultura