25 d'abril de 2024

Veïns de Sant Vicenç han recollit signatures en contra de les molèsties que els provoca Mafriges

Segons expliquen els veïns, l'empresa es compromet a resoldre els problemes de soroll i pudors, però no ho compleix

El Ter 16 de gener de 2009 a les 14:29
Una imatge d'arxiu de l'empresa.
Una setantena de veïns de Sant Vicenç de la zona propera a l’empresa Mafriges han signat en contra de la resolució de l’Oficina de Gestió Ambiental Unificada (OGAU), que a finals de desembre va concedir una llicència ambiental a l’escorxador.

Segons explica un dels afectats, l’empresa sempre es compromet a millorar els problemes de soroll i pudors que fa anys que denuncien, però malgrat les bones maneres, les promeses no es compleixen. Aquest és el relat de les molèsties, que els veïns atribueixen també a un augment de l’activitat per part de l’empresa. Un cop recollides les signatures, el problema va ser que no entraven dins del període d’al·legacions, però igualment ja s’havia presentat una queixa anterior, que encara no s’ha respost.

Segons expliquen els veïns dels carrers Serrallonga, Pedraforca i del Toll de Sant Vicenç, entre les molèsties també hi ha la presència de rates, però el pitjor són les pudors, que asseguren que són tan intenses que regiren l’estómac. L’Ajuntament de Sant Vicenç afirma estar al costat dels veïns en les seves queixes, però aquests diuen que de moment aquest suport no es tradueix en accions concretes. Sobre la taula hi ha un canvi d’ubicació, ja que l’empresa estudia traslladar-se a la zona de Vilardell. Els afectats demanen a l’administració que doni facilitats perquè Mafriges canviï de lloc.
Etiquetes: