25 d'abril de 2024

Diumenge de visita a la Colònia Rusiñol

La visita recorrerà els diferents espais de la colònia com la fàbrica de filatura, la turbina i el pis del director

elter.net 3 de novembre de 2018 a les 18:48
La Colònia Rusiñol, coneguda també com la Colònia Remisa | elter.net

El Museu del Ter organitza un nou diumenge a la vora del Ter. Aquest cap de setmana toca una visita guiada a la Colònia Rusiñol, la colònia tèxtil que es troba als afores de Manlleu i que és un gran exemple de la primera època d’industrialització de Catalunya.  


La visita tindrà una durada aproximada de dues hores i s’hi explicarà l’evolució històrica de la colònia, fent referència a tots aquells aspectes econòmics, polítics i socials que van caracteritzar el seu creixement, i també a la seva relació amb l’artista modernista Santiago Rusiñol.


Els participants d’aquesta activitat podran descobrir els diferents espais de la colònia, com la fàbrica de filatura, la turbina en funcionament i el pis del director. A més, també podran conèixer altres elements que en aquells anys formaven part d’aquest recinte, com la cooperativa, la cantina, els horts, l’església i els habitatges, que ara ja no hi són.


El punt de trobada serà a les 11 del matí a la Colònia Rusiñol. La visita guiada té un preu de 5 euros i mig, però per aquelles persones d’entre 8 i 18 anys el cost és de 3 euros i mig.

Etiquetes:
Cultura