25 d'abril de 2024

El PDeCAT mostra públicament el seu malestar en matèria de pressupostos

Destaquen els punts del pacte amb el govern que «no s'han complert» però mantenen la mà estesa «en benefici de Manlleu»

Raimon Roma 8 de novembre de 2018 a les 14:04
La conferència es va ralitzar al Museu del Ter | elter.net

El PDeCAT de Manlleu va realitzar aquest dilluns al vespre una roda de premsa al Museu del Ter per explicar la seva posició respecte a les ordenances i els crèdits que es van exposar al ple Municipal del passat 23 d’octubre i sobre els punts que consideren que “no s’han complert” quan els pactes que van realitzar amb l’equip de govern en relació als pressupostos que també van aprovar per aquest 2018.


El principal motiu pel desacord i per la roda de premsa del PDeCAT van ser les esmenes proposades pel grup per l’aprovació del pressupost del 2018, de les quals consideren que “s’han incomplert gairebé en la seva totalitat”. Comenten que van acordar 15 punts amb l’equip de govern els quals la majoria d’ells “no s’han dut a terme”.


Les obres del pla parcial d’El Mas i el Verdaguer, la tercera pista del pavelló, les obres als vestuaris de la policia, l’expropiació dels terrenys de la Devesa o la prova pilot de recollida selectiva són alguns dels punts que asseguren “estaven dins el pacte” per l’aprovació de pressupostos que no s’han complert.


La rebaixa de l’IBI, punt de conflicte


El punt de la modificació de les ordenances fiscals, concretament la que es tractava una reducció de l’IBI ja va causar controvèrsia al ple d’octubre i dilluns, des del PDeCAT, van recalcar que havien aprovat amb l’equip de govern una reducció del 2,75% i que finalment van proposar una d’un 1%.


D’altra banda, un altre dels aspectes que van recalcar va ser la proposta de modificació de pressupost per part de l’equip de govern al ple del mes d’octubre, que era d’un milió d’euros aproximadament, majoritàriament destinats a la nova comissaria de la policia local i que finalment no va prosperar. Ramon Soldevila va assegurar que abans de fer-se el ple els van advertir que havien de retirar aquest punt de votació i que no els van fer cas.


Amb les eleccions del 2019 a l’horitzó


A mig any de les eleccions, ja en el ple del mes d’octubre les paraules “campanya electoral” van sobrevolar el consistori i a la roda de premsa del PDeCAT tampoc va ser una excepció. Van afirmar que serà a mitjans de desembre quan anunciaran el nom, després de realitzar unes primàries, del candidat del grup per l’alcaldia de Manlleu i a més, van donar la notícia que ho faran sota el nom “Junts per Manlleu”. Amb aquest ambient de precampanya es van dirigir a la població afirmant que Manlleu “necessita un canvi” després de “més de 15 anys d’un govern d’Esquerra Republicana”.


El que sí que es veurà, si tot va com ha d’anar, al pròxim ple del mes de novembre és l’aprovació inicial del POUM, el qual el PDeCAT van afirmar rotundament que votarien a favor del nou Pla d’Ordenació de Manlleu.

Etiquetes:
Política Municipal