27 d'abril de 2024

Manlleu contra la violència masclista

Les xerrades, col·loquis, exposicions i tallers de sensibilització contra la violència de gènere culminaran el 25-N

elter.net 18 de novembre de 2018 a les 14:40
Concentració organitzada el 25 de novembre de 2017 | C.Navarro GFM

Manlleu es mobilitza amb motiu del Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, 25 de novembre. Des de fa més de deu anys la ciutat ha acollit diferents actes i activitats amb l’objectiu de sensibilitzar, prevenir i fer visible la violència que pateixen moltes dones. La campanya es porta a terme durant tot el mes de novembre i culminarà el diumenge vinent.


Aquestes setmanes s’han organitzat diversos tallers, col·loquis, exposicions i activitats emmarcades en aquesta iniciativa, tot i això, l’acte principal se celebrarà aquest dijous 22 de novembre, a les cinc de la tarda, a la Plaça Fra Bernadí. Una lectura teatralitzada del manifest “Perquè no cada dia és 25N” i l’exposició commemorativa “Ensorrem murs. Empoderem-nos” encetaran la jornada que seguirà amb la gimcana “Fortes i Lliures”, oberta a tota la ciutadania. El mateix dia al Museu del Ter hi tindrà lloc la conferència i posterior col·loqui “El “no” que va canviar la història d’un país: Rosa Parks”. L’acte començarà a les 7 de la tarda i anirà a càrrec de la periodista Núria Ribó, experta en política internacional i temes socials i de gènere.


Divendres, 23 de novembre


A partir de les 10 del matí començarà el recorregut per vestir a l’estàtua de la Benvinguda, de Marta Solsona, i l’escultura de la Geganta de Manlleu, de Gemma Farran, que tindrà com a punt final els Jardins de Can Pujet on s’hi penjarà la pancarta 900 900 120, número de la línia d’atenció contra la violència masclista. Més tard, a dos quarts de vuit del vespre, a la Plaça Fra Bernadí, tindrà lloc l’assemblea oberta feminista "Com t’oprimeix el patriarcat a Manlleu?” organitzat per La Xinxa, grup feminista de Manlleu.


Diumenge, 25 de novembre   


El Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, arrencarà amb la visita guiada “El Museu del Ter amb ulls de dona” que repassarà les exposicions permanents “La fàbrica de riu” i “La societat industrial”. L’explicació a càrrec de la historiadora Marina Cirera començarà a les 12 del matí i desgranarà la importància del paper de les dones en les fàbriques. Per acabar, a les 7 de la tarda es projectarà el film “Custodia Compartida” de Xavier Legrand, premiada al Festival de Venècia i al Festival de Sant Sebastià l’any 2017.


També cal recordar que aquesta última setmana, del 19 al 25 de novembre, hi haurà muntada al CAP Manlleu la Taula “Detectem la violència masclista!” amb diferents materials informatius sobre la violència masclista en l’àmbit de la parella. Per a conèixer en detall tots els actes organitzats per la pròxima setmana podeu consultar el programa d’activitats al web de l’Ajuntament de Manlleu. 

Etiquetes:
Societat