26 d'abril de 2024

La Generalitat proposa mesures per contribuir a reduir l'ozó tropsfèric a Manlleu abans del 2020

Territori i Sostenibilitat treballa perquè aquesta informació tingui una bona implementació a la comarca

elter.net 21 de novembre de 2018 a les 10:18
El llindar s'ha superat diverses vegades aquest estiu | elter.net

Des del Departament de Territori i Sostenibilitat es vol contribuir a reduir i controlar els nivells d’ozó troposfèric a través de jornades de control, avís i protecció de la població. L’objectiu és poder fer arribar al màxim nombre de persones, entitats i empreses el protocol que es fa servir per difondre els preavisos i avisos de superació d’ozó, per saber com actuar.


Enguany, a Manlleu s’han superat els llindars màxims permesos dos dies durant la campanya de vigilància de l’ozó troposfèric d’aquest 2018. Tot i que la superació d’aquest llindar no s’ha d’interpretar com un risc immediat per a la població, sí que pot suposar un avís en persones més sensibles a la contaminació atmosfèrica. És per això, que la Generalitat ha posat en marxa el pla d’actuació per a la millora de la qualitat de l’aire i té com a objectiu l’any 2020 per aconseguir millorar la qualitat de vida de les persones i el medi ambient.


L’ozó troposfèric és un contaminant que es forma a partir dels òxids de nitrogen  i altres compostos, provinents de la contaminació derivada del tràfic i l’activitat industrial. Parts dels contaminants d’aquestes activitats provenen de Barcelona i es desplacen cap a Manlleu i la comarca d’Osona, i a causa del clima i el territori, poden presentar certs pics d’intensitat en diversos moments durant l’any, especialment durant l’estiu.  

Etiquetes:
Societat