26 d'abril de 2024

El projecte d'urbanització del Verdaguer contempla una nova zona industrial de més de 61.000 metres quadrats

L'espai generarà un nou accés directe a Font de Tarrés i les obres haurien de començar el 2019

elter.net 27 de novembre de 2018 a les 16:56
Plànol del projecte d'urbanització del Verdaguer | Ajuntament de Manlleu

Al ple del passat mes de novembre es va aprovar el projecte d’urbanització del Polígon del Verdaguer, que preveu, entre d’altres, la construcció d’una nova zona industrial de més de 61.000 metres quadrats que generarà diferents parcel·les, les quals ja hi ha demanda per adquirir-ne fet que podria reduir el pressupost si, tal com estar previst, algunes d’aquestes parcel·les es puguin reagrupar per reduir així costos.


Així ho confirmava el regidor de Serveis Territorials, Enric Vilaregut, que també va recalcar que el pressupost d’aquest projecte d’urbanització és de 4.387.807 euros, IVA inclòs, i que l’objectiu és que les obres comencin el 2019, així com les del Polígon del Mas.


El projecte contempla totes les obres d’urbanització completes i, en tractar-se d’un polígon d’actuació discontinu territorialment, preveu la integració de les obres amb les trames urbanes adjacents per tal de donar continuïtat i coherència a l’actuació. Es preveu la connexió de la ronda Matagalls amb la urbanització del tram intermedi que queda inclòs dins de l’àmbit del Pla Especial del Verdaguer, així com la connexió perpendicular del carrer Sogorb amb la perllongació de l’avinguda Bellmunt, amb la inclusió dins del projecte de la meitat de l’eix del carrer que queda fora de l’àmbit. Vilaregut destaca com es pot donar el cas que el pressupost del projecte baixi, en funció de la demanda d’adquisició de parcel·les.


El nou projecte genera un accés directe a Font de Tarrés, continuació de la ronda Matagalls, futura espina dorsal zona industrial. Tal com explica Vilaregut hi haurà carrers de diferent tipologia i es preveu també habilitar una zona d’aparcament per camions.


L’Ajuntament rebrà un suplement per les connexions dels polígons del Mas i del Verdaguer


Des del PDeCAT, Benjamí Nieto va recalcar que un dels punts que van pactar era la millora de les connexions a l’entrada del polígon del Mas i del Verdaguer amb el carrer Indústria i la connexió de l’Avinguda Puigmal amb l’Avinguda Pirineus i Nieto destacava que “és molt important establir unes bones comunicacions en aquestes zones industrials de la ciutat”.


En aquest mateix sentit l’alcalde, Àlex Garrido, va destacar que l’Ajuntament rebrà un suplement de 150.000 euros de la Diputació de Barcelona que ajudarà a finançar aquestes connexions. “És cert que teníem 80.000 euros acordats al pressupost que no arribaven a l’execució d’aquesta obra, però aquests diners que rebrem ara de la DIBA són una bona injecció i permetran, finalment, fer aquesta connexió”, va recalcar el Garrido.


El projecte de la millora de la carretera de la Miranda, en fase final d’adjudicació


Falta molt poc perquè les obres de millora de la carretera de la Miranda, a l’entrada de Manlleu procedent de Torelló comencin a realitzar-se. Enric Vilaregut va destacar que el procés es troba “en fase final d’adjudicació” i que quan estiguin tots els papers en regla es podrà començar a treballar. Des de l’oposició es va tornar a recordar que es va prometre que aquestes obres començarien immediatament després d’acabar les del Pont de Can Molas i Àlex Garrido va recalcar que la reforma de la Miranda no està completament en mans de l’Ajuntament de Manlleu. “No es pot fixar un termini d’execució perquè és una obra de la Diputació de Barcelona”, va recalcar el batlle. El compromís de la Diputació de Barcelona per començar aquestes obres és ferm i es tracta d’una inversió d’uns 800.000 euros aproximadament.

Etiquetes:
Societat