27 d'abril de 2024

Aprovat el crèdit per tirar endavant la nova comissaria de la Policia Local

Els vots a favor del govern i el PDeCAT desencallen la situació i el projecte, a l?antiga potabilitzadora, prospera

elter.net 30 de novembre de 2018 a les 18:10
El ple extraordinari es va celebrar aquest dijous | elter.net

El canvi d’opinió del PDeCAT al ple de novembre i les condicions que van posar sobre la taula, acceptades per l’equip de govern, per donar suport al crèdit de 833.000 euros per tirar endavant la nova comissaria de la policia, han permès que aquesta necessitat tant pel cos policial com per la població prosperi i es pugui demanar autorització a l’Agència Catalana de l’Aigua per formalitzar un altre pas, com pot ser l’avaluació d’aspectes com l’inundabilitat i, així, iniciar com més aviat millor l’adequació i reconstrucció de l’antiga potabilitzadora d’aigua en la nova seu de la Policia Local de Manlleu.


Una de les condicions per aprovar el crèdit per part del PDeCAT era que es recuperés, en gran part, a través del romanent de tresoreria. L’interventor de l’Ajuntament va recalcar que, a l’espera de l’informe, podria donar-se el cas que no calgués demanar el crèdit perquè es podria pagar la nova comissaria amb aquest romanent, tot i que l’aprovació d’aquest dijous al ple extraordinari permet tirar el projecte endavant.


El PSC, la CUP i Iniciativa es van oposar rotundament al crèdit. No per les necessitats i urgències de donar un nou espai adequat als serveis de la Policia Local, sinó per, entre d’altres, “l’improvisació”, els “enganys” o “les prioritats”.


Com serà la nova comissaria de la policia local?


Els tècnics arquitectes municipals de l'Ajuntament, Enric Gil i Josep Pou, van explicar quin és el projecte plantejat per transformar l'antiga potabilitzadora de Manlleu, situada al costat del Museu del Ter, amb la nova comissaria de la policia local.


Es tracta d'un edifici que compta amb una planta baixa d'uns 200 metres quadrats on s'hi instal·laria un despatx d'atenció ciutadana i una àrea operativa per situacions d'immediatesa i on hi restarien els policies de guàrdia. A la resta de la planta s'hi posaria una àrea personal de vestidors i menjadors, així com dos calabossos on hi haurà una entrada des del pati posterior, on també hi podria haver l'aparcament per on podrien entrar els detinguts. En aquest sentit, l'entrada a l'edifici seria pel carrer Torrent de la Borina, directament des de peu de carrer.


L'edifici també constaria d'un primer pis, d'uns 170 metres quadrats que es destinaria a zona administrativa i sala de reunions i, finalment, un soterrani d'uns 100 metres quadrats on, entre d'altres, es podrien custodiar substàncies o elements retinguts per la policia així com també una zona d'emmagatzematge.

Etiquetes:
Política Municipal