24 d'abril de 2024

El wifi gratuït en espais públics arriba a Manlleu

L'Ajuntament disposarà de 15.000 euros perquè s'instal·lin punts d'accés a Internet en parcs o a la biblioteca

elter.net 11 de desembre de 2018 a les 17:40
El wifi a espais públics arribarà a Manlleu | elter.net

Manlleu és un dels quaranta-quatre municipis catalans que es beneficiarà de fons europeus per instal·lar punts gratuïts d’accés wifi en espais públics, com per exemple, parcs o biblioteques.


Concretament, cada municipi rebrà un abonament de 15.000 euros per crear aquests punts d’accés a Internet per part dels ciutadans. Així ho va fer públic la Comissió Europea aquest dilluns, quan va anunciar els resultats de la primera convocatòria de la iniciativa WiFi4EU. En total, s'han seleccionat 2.800 municipis dels quals 224 són espanyols. Catalunya, amb 44 municipis seleccionats, és la comunitat autònoma de l'estat més beneficiada en la convocatòria.


Una vegada publicats els municipis seleccionats, l'Agència executiva d'innovació i xarxes (INEA), encarregada de l'execució del programa WIFI4EU, invitarà els municipis beneficiaris a signar els acords de subvenció. Una vegada signats aquests acords, els municipis podran contractar una empresa perquè els instal·li els punts d'accés wifi en espais públics. Els 2.800 punts d'accés WIFI4EU seran gratuïts i hauran de romandre actius durant com a mínim tres anys.

Etiquetes:
Societat